Lugeja kiri: Tervitus kirjakratile! (1)

Neljapäeval, 28. aprillil kell 11.30 postitasin Kuressaare postkontoris sünnipäeva õnnitluskaardi lapselapsele. Ümbrikul oli nõuetekohane postmark, postiindeks, saaja ja saatja aadress – kõik korrektselt.

Viga on ainult selles, et see ümbrik ei ole siiani jõudnud kohale Kuressaare Raudtee tänavale. Kas siin on süüdi volbriöö nõiad või on postiljonil tekkinud hobi koguda võõraid õnnitluskaarte? Nimelt just juubeli ja sünnipäeva õnnitluskaarte, need on kahe poolega ja ümbrik tundub seega paksem kui tavaline kiri.

Mul on lähiminevikus juba kolmas selline juhtum, kus just õnnitluskaart ei jõua kohale. Kahju lapselapsest, kes jäi ilma vanaema poolt just temale kujundatud õnnesoovikaardist. Tõde on see, et võõra õnne paistel õnnelikuks ei saa keegi, mina ei kadesta seda, kes selle võõra kaardi omastas. Õnne see talle küll ei too.

S. Rahu

Print Friendly, PDF & Email