Ühe puuskulptuuri sünni lugu (2)

Ühe puuskulptuuri sünni lugu

 

Hiiumaa ametikool viib tänaseni Saaremaal läbi raietööliste koolitust. Tarkust saab mitmel vajalikul teemal, näit metsanduslik alusõpe, metsade majandamine, keskkonnakaitse jm. Õpetajad sõitsid kohale Hiiumaalt, koolituse teoreetiline osa toimub Kuressaares Pargi tn 5, praktiline osa metsas.

Raietöölise algõpetust jagas Ivo Mänd, kes on Saaremaal tuntud kui puuskulptuuride looja – sama meistri tehtud on Kuusiku bussiootepaviljon Kuressaare–Kihelkonna maantee veeres.

Kuna ühel kursusest osavõtjal oli kodus Valjalas puuskulptuuriks sobiv männipuutüvi, tekkis meistril idee meestele näidata, et peale raietööde on mootorsaag muudegi tööde tegemisel äärmiselt tänuväärne ja mõttekas tööriist. Meeste silme all vormis Ivo Mänd puutüvest paari tunniga naisefiguuri.

Maie Meius

Print Friendly, PDF & Email