Ema eest kättemaksja sai tingimisi karistuse

Kuressaare kohtumajas mõisteti eile aastane vangistus tingimisi 18-kuulise katseajaga 25-aastasele Aleksandrile.

Mees sattus kohtu alla, kuna tahtis oma ema eest kätte maksta ning tungis koos tundmatute joomakaaslastega Kuressaares ühte Smuuli tänava korterisse ja peksis ukse avanud noormehe läbi. Aleksander arvas nimelt, et too noormees oli tema ema trepikojas visanud pooliku viinapudeliga. Sõbra asemel peksa saanud mees sai marrastusi ja lahtise peahaava.

Aleksandriga koos peksid kannatanut neli meest, kelle too oli Diva ööklubist kaasa kutsunud. Teiste peksjate isikuid uurijatel tuvastada ei õnnestunud. Peksmine lõppes siis, kui sissetungijad said teada, et viinapudeliga oli Aleksandri ema visanud hoopis kannatanu külaline. Rusikakangelased, kes olid peksnud vale meest, lahkusid korterist. Kannatanu kutsus kiirabi, mis viis ta haiglasse. Peahaav vajas nelja õmblust.

Kohus tunnistas Aleksandri eile süüdi nii sissetungis kui ka peksmises ning mõistis talle aasta vangistust. Kuna Aleksandr nõustus juhtumi lahendamisega lühimenetluses, vähendati karistust kolmandiku võrra. Kohus pidas võimalikuks karistada Aleksandrit tingimisi, sest mees kahetses oma tegu, kuriteost on möödas aasta ning rohkem õigusrikkumisi ei ole noormees vahepeal toime pannud.

Samas ei pidanud kohus põhjendatuks rahalist karistust, arvestades kuriteo asjaoludega. Aleksandril tuleb tasuda 417 eurot sundraha ja hüvitada riigi õigusabiga seonduvad kulud.

Print Friendly, PDF & Email