Ametiühingud nõuavad alampalga tõstmist

Ametiühingud saatsid läinud nädala lõpul tööandjate keskliidule üleskutse alustada töötasu alammäära läbirääkimisi ning tegid ettepaneku tõsta alampalk 2011. aasta juulist 325 euro tasemele.

Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga ütles, et nagu eelmisel aastal, on ka sel korral ametiühingute põhiline argument, et tuleb taastada alampalga ostujõud, mida elukalliduse tõus on viimastel aastatel märkimisväärselt vähendanud.

“Oleme veendunud, et hinnatõus ja ka tootlikkuse tõus peavad väljenduma töötajate reaalpalga kasvus,” kinnitas Taliga. “Kuna hinnad on võrreldes eelmise sügisega hüppeliselt tõusnud ja kõigi prognooside kohaselt hinnatõus jätkub, korrigeerisime ka oma alampalga ettepanekut varasemalt 320 eurolt 325 euroni,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email