Saaremaa Golf jäi pika ninaga (1)

Pankrotistunud Saare Golf Traveli tervikvara viimasel enampakkumisel osales ka AS Saaremaa Golf, kelle eest ostis aga golfiväljaku hoone ära Arti Arakase firma Ingmar Trade OÜ.

Sellest, et 19. aprillil osales pankrotihaldur Veli Kraavi korraldatud enampakkumisel ka Kuressaare linna osalusega AS Saaremaa Golf, rääkis neljapäeval linnavolikogu istungil Kuressaare linnapea Mati Mäetalu.Tema sõnul oli Saaremaa Golfi huvi saada pankrotis operaatorfirma tervikvara aktsiaseltsi omandisse ja “tekitada seega koos väljakutega terviklahendus, et arengutega edasi liikuda”.

Mäetalu tõdes, et paraku omandas vara Ingmar Trade OÜ, pakkudes 456 000 eurot. Enne viimast enampakkumist oli vara müügis aasta vältel, selle alghind oli üle miljoni euro. Linnapea lisas, et tervikvara läheb uuele omanikule üle 3. mail. “Linna kui aktsiaseltsi enamusaktsionäri huvi on golfiteenuse kompleksse osutamise eesmärgil uue omanikuga kontakti astuda ja edasisi arenguid arutada,” kinnitas linnapea.

Sel nädalal jõudis järgmisse faasi ka Saaremaa Golfi ja Saare Golf Traveli vaheline kohtulahing, mille sisuks on asjaolu, et Saaremaa Golf kui Kuressaare golfiväljaku omanik tahtis ise tegeleda golfiväljaku teenuste müügiga, mis oli aga varasema, 10 aastaks sõlmitud lepinguga antud operaatorfirmale Saare Golf Travel.

Kohus pidi otsustama, kas Saaremaa Golf andis operaatorteenuse osutamise ainuõiguse ära või säilitas pärast lepingu sõlmimist õiguse ka ise teenust osutada. Detsembri keskel otsustas Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja, et operaatorlepinguga anti teenuse osutamise õigus üle Saare Golf Travelile. Neljapäeval jättis Tallinna ringkonnakohus otsuse muutmata. Saaremaa Golf AS-il on õigus otsus vaidlustada riigikohtus.

Print Friendly, PDF & Email