Kuressaare vaidlustas trahvi (1)

Kuressaare linnavalitsus vaidlustas üleeile SA Innove trahvinõude, mille kohaselt nõuab ehitustöid rahastanud sihtasutus, viidates eksimisele riigihangete seaduse (RHS) vastu, linnalt tagasi 10% saadud rahast ehk ligikaudu 89 000 eurot.

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu nentis eilsel linnavolikogu istungil, et arvestades aega, mil muusikakooli renoveerimishange välja kuulutati ja ehitustööd toimusid, läks linnal tegelikult hästi ning maja sai praktiliselt täiesti valmis.

“Kahjuks pean linnapeana muidugi tõdema ja nõustuma, et esines rikkumisi riigihankeseaduse järgimisel ja küllap tehakse siin ka majasiseselt selgeks, miks, kuidas ja kelle poolt rikkumine tekkis, kuid kindlasti ei ole linn kahjustanud ühegi osapoole huve selliselt, et saada trahvitud ligi 1,4 miljoni Eesti krooniga,” nentis ta.

Mäetalu sõnul leiab linnavalitsus, et rikkumine ja esitatud nõue ei ole omavahel tasakaalus ning linna suhtes on see ülekohtune, kuna eraldatud raha on kasutatud sihipäraselt. “Eile (kolmapäeval – toim) saatsime haridus- ja teadusministeeriumisse teele ka vastava 8-leheküljelise vaide ja palusime SA Innove esitatud nõude üle vaadata ja see tühistada,” märkis linnapea.

Mäetalu lisas, et kuna Innove nõude laekumise hetkest sattus linn n-ö võlgniku staatusesse, hakkas nõutud summalt jooksma ka intress ning 90 päeva möödudes hakanuks tiksuma ka viivis. Seega maksis Kuressaare linnavalitsus 19. aprillil 50 protsenti nõudest ehk 44 493 eurot ära.

Ülejäänud summa osas paluti ajatamist kuni järgmise aasta märtsi lõpuni. “Samal ajal toimub loomulikult ka vaide menetlus ja juhul, kui peaksime saama positiivse otsuse, siis kantakse vastavad vahendid meile muidugi tagasi,” kinnitas Mati Mäetalu.

Print Friendly, PDF & Email