Kuivastu–Virtsu liinil rakendus 35-minutiline kevadgraafik

Lihavõttepühade aegne tihedam laevasõidugraafik läks nädala algusest sujuvalt üle kevadgraafikuks, kus suuremal osal päevast kehtib 35-minutiline väljumiste vaheline intervall. Seni toimusid reisid kummastki sadamast iga tunni ja kümne minuti tagant.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin rääkis, et sellist graafikukorraldust katsetati sügisel Saaremaa ralli ajal ning siis toimis kõik suurepäraselt. “Ka möödunud suvel oli Kuivastu–Virtsu liinil senisest tihedama intervalliga sõidugraafik, kuid siis olid reiside vahed veel 40-minutilised.

Nüüd võib öelda, et Kuivastu–Virtsu liin töötab aastaringselt 1 tunni ja 10 minuti graafikuga, tippnõudluse päevadel ja suvehooajal lisatakse aga täiendavad reisid ja siis muutub graafik kaks korda tihedamaks.

Seega on põhigraafik muutumatu ja selle järgi võib alati aastaringselt oma plaanid teha. Intervall 1.10 on kehtestatudki eesmärgiga tagada tippaegadel maksimaalne laevaressursi kasutamine. 35 minutit on see aeg, millega jõuab laev laadida, lossida ja ülesõidu teha. Vanadel laevadel oli selleks arvestatud üks tund,” selgitas Hiiuväin.

Kevadgraafikusse lisandub kokku 54 reisi nädalas. Tihedam graafik rakendub reeglina reisidel vahemikus kell 11.25 väljumisega Virtsust kuni kell 19.20 väljumisega Kuivastust, reedeti lõpeb 35-minutiline graafik kell 21.40 reisiga Kuivastust. Muudel aegadel kehtib endiselt 1.10 graafik.

Ohtlike veoste õhtused väljumisajad tulevad ühe reisi võrra ettepoole. Uued ohtlike veoste väljumisajad on Virtsust kell 9.05 ja 18.10 ning Kuivastust kell 10.50 ja 17.35. Ohtlike veoste reisidele võetakse veidi vähem sõidukeid ja parvlaeval Saaremaa suunatakse väikesed sõidukid alumisele autotekile.

Print Friendly, PDF & Email