Purjus külamees jäi kaks korda abipolitseinikule vahele (8)

Ida-Saare konstaablijaoskonna abipolitseinik Tõnu Lempu tabas kahel päeval järjest autoroolist naaberküla mehe, kes oli eelnevalt napsitanud.

21. aprilli õhtul märkas Lempu oma koduõuest, et mööda Võlupe–Pärsama teed liigub sõiduauto, mille roolis istub naaberkülas elav napsulembene mees, teatas politsei pressiesindaja. Kuna sõiduki liikumistrajektoor tundus Tõnule kahtlane ja talle oli eelnevalt teada juhi harjumus alkoholi tarvitanuna autoga sõitma minna, asus ta oma isikliku autoga nimetatud sõidukit jälitama.

Pärsama külas nägi ta, kuidas ees sõitev auto teel vingerdama hakkas, sõitis selle kõrvale ja andis juhile läbi avatud autoakna käega märku peatuda. Teavitanud juhtunust prefektuuri, jäi ta koos juhiga ootama politseipatrulli saabumist, kes tuvastaski alkomeetriga, et juht oli autoroolis joobes olekus.

Järgmisel õhtul teatasid naaberküla elanikud abipolitseinik Lempule, et sama napsivend tiirutab jälle autoga ringi. Lempu läks mehele vastu ja pidas ta Võlupe–Pärsama teel kinni. Väljakutsutud politseipatrulli alkomeeter kinnitas taas, et külamees on purjus.

Print Friendly, PDF & Email