Pühad tõid Väinamerel uue üleveetud sõidukite arvu rekordi

Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelistel parvlaevaliinidel möödusid pühad pikemate ooteaegadeta, samas püstitati lihavõttepühade üleveorekordid nii Muhu ja mandri kui ka Hiiumaa ja mandri vahelisel liinil.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin ütles, et tavapäraselt on lihavõttepühad parvlaevaliinidel aasta esimene suurema nõudlusega nädalavahetus. Tänavu ületati tema sõnul 2007. aastast pärinevad üleveetud sõidukite arvu rekordid.

“Kui varasemate aastate rekordpäevad tähendasid samal ajal ka rekordiliselt pikki ooteaegu sadamates, mis võisid küündida 4–6 tunnini, siis uute laevade võimsus ja 35-minutiline sõidugraafik Kuivastu–Virtsu liinil võimaldasid suurendada üleveomahtu ilma ooteaegadeta,” rääkis ta.

Pühapäeval vedas Väinamere Liinid Kuivastust Virtsu 1923 sõidukit, mis on 2007. aastast kehtinud lihavõtterekordist 13 protsenti rohkem. Ka Rohuküla–Heltermaa liinil viidi tänavu üle 2007. aastaga võrreldes 11 protsenti enam sõidukeid.

Print Friendly, PDF & Email