Reis maisesse PARADIISI, kus unustad mured ja tunned – ELU ON ILUS (1)

Reis maisesse PARADIISI, kus unustad mured ja tunned – ELU ON ILUS

Foto: Erakogu

Mis seal salata, kui tahad talvel soojal maal patareisid laadida ja ei ole nõus enam kolmandat või neljandat korda Egiptusse, Kanaaridele või Türki minema, siis pead ette võtma veidi pikema reisi.

Meil jäi sõelale kaks sihtkohta – Sri Lanka ja Maldiivid. Mõlemad asuvad India ookeanis ja on teineteisest vähem kui 1,5-tunnise lennusõidu kaugusel, kuid on samas piisavalt erinevad, et väärida külastamist mõlemad. Pika kaalumise järel ei osanudki me üht teisele eelistada, seega otsustasime ära vaadata mõlemad… Ja tagantjärele võib öelda, et me ei pidanud oma otsust kahetsema.

Esimesena otsustasime üle vaadata Sri Lanka selle lopsaka troopilise looduse, teeistanduste ja ilusate randadega ning reisi viimased päevad nautida Maldiivide maalilist ilu.

SRI LANKA – poolteist Eestit, kuid seal elab 20 miljonit rõõmsameelset ja naeratavat inimest

Reis Sri Lankale kulges marsruudil Tallinn–London–Dubai–Male–Colombo ja kestis ööpäeva, puhast lennuaega sellest umbes 15 tundi. Ei saa öelda, et see polnuks väsitav, aga seda suurem oli rõõm Colombos (Sri Lanka äripealinn) lennukist välja astuda ja tunda tõelist troopikakliimat. Õhuniiskus oli nii suur, et Reeda telefon vajas tagasi tulles remonti ja veateateks saime – telefon on saanud niiskusekahjustuse (!).

Päevane õhutemperatuur on seal praktiliselt aastaringi 30 kraadi ümber, õhtuks langeb temperatuur 25–27 kraadini. Tunduvalt jahedam on aga mägedes. Sri Lanka pindala on ca 65 000 km2 (umbes 1,5 Eestit), aga seal elab 20 miljonit rõõmsameelset ja naeratavat inimest.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Reet ja Ivo Merioja

Print Friendly, PDF & Email