Sander Õispuu joonistus ehib Balti jaama tunneli seina (2)

Sander Õispuu joonistus ehib Balti jaama tunneli seina

VÕIDUTÖÖ: Sander Õispuu ja tema võidutöö “Küll on hea seigelda kosmoses. Juhheiii!”
Foto: Erakogu

Kärla põhikooli 4. klassi õpilase Sander Õispuu (juhendaja Gerta Uus) joonistuse oma soovidest ja unistustest, mis teevad tuju heaks, valis konkursi “Hea sõnumiga pildid” žürii kümne töö hulka, mis tunnistati peaauhinna vääriliseks.

Konkursi korraldas Tallinna lastemuuseum “Tallinn – Euroopa kultuuripealinn” raames. Joonistusvõistlusele saadeti kokku 1091 tööd. Sander joonistas pildi kosmosest, kus on Marsi kosmosebaas, komeedid, asteroidid, meteoriidid, kosmoselaevad, galaktikad, planeedid ja tähed. Ennast kujutas Sander astronaudina, kes hüüab: “Küll on hea seigelda kosmoses! Juhheiii!” See saigi tema töö pealkirjaks.

Sanderi ema Maive Õispuu sõnul on Sanderi unistus töötada kunagi NASA-s ja käia ära Marsil. Ema Maive ütles, et ta ei oskagi arvata, kust poja tõsine huvi astronoomia vastu alguse on saanud. “See ei ole lihtsalt lapse hetkeunistus. Kärla raamatukogus pole sellist vastavateemalist raamatut, mis tal veel lugemata oleks, käime nüüd linnas raamatukogus raamatuid otsimas,” naeris Maive, lisades, et eks näeb, mis tulevik toob.

Maive rääkis, et kaks aastat tagasi, kui Ene Ergma neil külaväljakul külas käis, siis rääkisid nad Sandriga omavahel päris pikalt. Kui Maive teada sai, et just Sander on saanud ühe peaauhindadest, oli tal oma sõnul päris kena tunne.

Peaauhinna saanud tööd maaliti kunstniku poolt suuremas formaadis – 180x 135 cm. Sanderi suurendatud töö on Balti jaama jalakäijatetunneli seinal, kuhu see jääb selle aasta lõpuni. Sealt viiakse töö edasi Tallinki laevadele. Sanderi võidetud peaauhind on kruiis kahele Stockholmi.

Print Friendly, PDF & Email