Ruhnu laevagraafik tõi vaidluse (3)

Täna Ruhnu elanikele suviseid laevagraafikuid tutvustama sõitvad maavalitsuse ametnikud seisavad olukorra ees, kus Ruhnu vallavanem Aare Sünter on graafikud maha laitnud.

Sünteri sõnul ei ole maavalitsus graafiku koostamisel piisavalt süvenenud ega arvestanud Ruhnu elanike liikumisvajadustega. Näiteks on Sünteri sõnul suveperioodil vaid üks kord võimalik käia Saaremaal ühepäevareisil.

Maavanem Toomas Kasemaa sõnul on aga Ruhnu elanikel võimalik suveperioodil käia Saaremaal ühepäevareisil 1 kord nädalas kokku 11 korda.Kasemaa vastas Sünterile, et on nõus läbi rääkima graafikus toodud kellaaegade üle, kuid ei saa taganeda Roomassaare–Ringsu–Roomassaare graafiku koostamisel ette teada olnud põhimõtetest, mis tuginevad ühistranspordiuuringule ja riigihanke tingimustele.

Sünteri väitel ei ole laeva väljumise kellaaegades arvestatud ka ühistranspordi kasutamisega, kuid Kasemaa sõnul on see tühi jutt. Veel kritiseerib vallavanem Sünter graafikusse pandud ebaotstarbekaid reise, mille vastu on juba ette näha nii reisijate kui ka kaubavedajate vähest huvi. Kasemaa sõnul on vastavalt senisele lennuliikluse statistikale antud reiside järele nõudlus olemas.

Ruhnu laevaliikluse riigihanke võitis OÜ Väinamere Liinid, kes alustab reise 16. maist laevaga Aegna. Lisaks on plaanis tellida reise kaubalaevaga Arabella FIE Lauri Kivirailt.

Print Friendly, PDF & Email