Upa mehed protestivad Õlletoobri vastu (21)

Inimesed, kes elavad Upal Suure Tõllu puhkeküla läheduses, ei ole rahul Õlletoobri tulekuga nende naabrusse ja on asunud ürituse vastu allkirju koguma. Nad on mures, et suvefestival võib tuua nende kodukanti pahandusi, ning ei usu, et korraldajad suudaksid elanike turvalisuse tagada.

“Seda on suurtel üritustel näha olnud, näiteks Sky Plusi päevade aegu Mändjalas, et asi läheb ikka väga käest ära,” ütles Upal elav Andres, kes oma täisnime ei soovinud leheveergudel avaldada.

Andrese arvates ei ole kohalikel midagi festivaliga kaasneva lärmi ja detsibellide vastu, kuid nad pelgavad, et kaks päeva õlut tinistavad inimesed ei käitu enam eriti korralikult. “Eks nad ju sellepärast sealt Leisist ka minema puksiti,” märkis mees, kes oma sõnul on kuulnud päris palju negatiivset infot eelmiste aastate kohta.

“Kui teaks, et asi käest ära ei läheks, siis me ju vastu poleks, aga panin paberile käe alla, sest ma ei tahaks, et hommikul minu õues keegi telgiks,” lausus mees, lisades, et õllefestivali linna lähistele kolimine tagab ka selle, et kohale võib tulla jalagi ning seega koguneb rahvast usutavasti tunduvalt rohkem kui Oitmele.

Õlletoobri üks korraldajaist Andres Jalakas lükkas aga nimekaimu väited ümber, märkides, et Leisist Oitmelt otsustati ära tulla muudel põhjustel – üks neist oli üritusele lihtsalt uue hingamise otsimine ja teine, natuke väiksem, see, et Oitmele plaanitakse rahvusvahelist noortelaagrit.

“Kui rääkida turvalisusest, siis on Õlletoober üks paremini turvatud üritusi Saaremaal üldse, me panustame turvalisusesse ikka väga palju,” sõnas Jalakas, kelle jaoks tuli kohalike sedasorti mure üllatusena. “Loomulikult oleme valmis kohalikega rääkima ja oma tegemisi selgitama,” ütles ürituse korraldaja, kes usub oma sõnul, et praegusel juhul on tegemist siiski vaid kommunikatiivsete probleemidega.

Tänavune Õlletoober toimub 15. ja 16. juulil. Festivalil on esimest korda rahvusvahelist kaalu omavad peaesinejad – esimesel õhtul soomlaste kultusansambel Dingo ja teisel sakslaste Saragossa Band. Festivali piletid tulid Piletilevis müüki sel esmaspäeval.

Print Friendly, PDF & Email