Saarlane Mihhail esindab Eestit lingvistikaolümpiaadil (6)

Saarlane Mihhail esindab Eestit lingvistikaolümpiaadil

ÜLESANDED: Mihhail vaatab ülesandeid, mida tal Tartus olümpiaadil lahendada tuli.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis õppiv Mihhail Afanasjev sai Eesti lingvistikaolümpiaadil kolmanda koha ja sõidab neljaliikmelise meeskonna liikmena Eestit esindama USA-sse.

“Antakse mingi tundmatu keel ja me peame seda analüüsima,” kirjeldas Mihhail Afanasjev (17) ülesandeid, mida tal 16. aprillil Tartus võisteldes lahendada tuli. Noormehe sõnul pidid nad võõrast keelt uurides aru saama, kas selles on käändeid, mitmusi ja millised on reeglid. Neid samu reegleid, mida nad sealt leidsid, tuli ka pärast rakendada.

“Siis vaadatakse, kui palju see läheb kokku sellega, kuidas see keel tegelikult toimib,” rääkis Afanasjev, selgitades, et see ongi keele toimimise
uurimine. Tublit noormeest ootab nüüd ees Eesti esindamine ka rahvusvahelisel tasandil.

“Neli esimest võeti rahvusvahelisse meeskonda,” sõnas Mihhail, kes pääses rahvusvahelisele võistlusele Saaremaalt ainsana, võistkonna teised liikmed elavad kõik Mandri-Eestis. Võistluse toimumiskoht ei ole noormehe sõnul ametlikult veel päris kindel, kuid suhteliselt suure tõenäosusega korraldatakse võistlus juulikuus Pittsburghi linnas.

Kui Mihhail ise märkis tagasihoidlikult vaid, et tal läheb koolis normaalselt, siis tema õpetajal jagus kiidusõnu rohkesti. “Mihhail on väga võimekas õpilane,” kiitis Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi 11. klassi noormeest tema klassijuhataja Mare Markus, märkides, et lisaks keeltele on Mihhail andekas ka reaalainetes.

Mihhail Afanasjev on ka varem Eestit rahvusvahelisel tasandil esindanud. Eelmisel aastal kuulus ta võistkonda, kes naasis Stockholmis toimunud rahvusvaheliselt koolinoorte lingvistikaolümpiaadilt kahe pronksmedaliga.

Print Friendly, PDF & Email