Saare maakonnas liikus oma südame heaks üle 400 inimese (1)

Möödunud pühapäeval osales üle-eestilisel suurel liikumispäeval “Sinu sammud loevad” Saare maakonnast 406 inimest.

“Väga ilus, prognoosisime küll enam, aga ilm kutsus inimesi rohkem riisuma kui kõndima, ja palju on ka neid inimesi, kes oma samme kuskil ei registreerinud,” lausus Saare maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialist Imbi Jäe. Ta lisas, et nägi ise, kui maale sõitis, kuidas kergliiklusradadel oli kõndijaid pea iga 2 meetri tagant. Tema sõnul on kuni 21. aprillini liikumisüritustega aktiivselt veel seotud lasteaiad ja koolid.

“Seega väärivad kiitmist oma südamenädala tegemiste eest kõik Saare maakonna kohalikud omavalitsused, lasteaiad ja koolid,” ütles Jäe. Kõndijate edetabeli tipus troonis Kuressaare linn (127 inimest), järgnesid Lümanda (65) ja Orissaare vald (39). Kokku võttis üle-eestilisest liikumispäevast Saare maakonnas osa kümme omavalitsust. Kilomeetreid läbiti 2646,1.

Liikumispäev korraldati koostöös Saare maavalitsuse ja Saaremaa spordiliiduga. Üritust toetas ESF programm “Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2010–2011”.

Print Friendly, PDF & Email