Look Kool 2011 grand prix’ võitis Hedi Kereme (5)

Look Kool 2011 grand prix’ võitis Hedi Kereme

GRAND PRIX’ ÜLE ÕNNELIKUD: Vasakul kollektsiooni looja ja modell Hedi Kereme ja modell Sissel-Maria Mägi.
Foto: Egon Ligi

Laupäeval Kuressaare kultuurikeskuses toimunud koolinoorte maakondliku moekonkursi grand prix’ võitis Kuressaare gümnaasiumi 8. klassi õpilase Hedi Kereme kollektsioon “Le Prost”. Kollektsioon, milles oli nii kuninglikku joont (pikad kleidid) kui ka militaarseid elemente.

“Tegelikult ideede allikas oli hästi suur. Ükskord ma nägin moešõud, kus oli sarvi kasutatud. Need olid modellidele pähe pandud. Vanaisa käis noores põlves ehitustöödel ning talle oli antud hästi palju sarvi, ning need tal muudkui seisid ega leidnud kasutust, ja sellest sain ma idee – et paneks need põlve peale, selga,” kirjeldas Hedi Kereme oma kollektsiooniideed, lisades, et “Elizabeth I” filmist sai ta inspiratsiooni kuninglike riiete osas.

Huvi moe vastu arvas ta alguse saanud olevat koolist. “Kui meil algul käsitööring hakkas, siis mulle tundus, et kudumine ja õmblemine on nõme. Aga pikapeale muutus õmblemine nii lõbusaks tööks, sest poest ju niisuguseid asju ei leia. See annab võimaluse öelda, et tegin selle ise,” rääkis Hedi, kes on osalenud Look Koolil ka varem, viiendas klassis.

Siis sai ta esikoha oma koolis, kuid maakonnas jäi teistele alla. Nüüd tegin nagu tagasi, arvas ta. Kollektsiooni nimi tuleneb Hedi sõnul tema kunagisest kahest lemmikkassist, kelle nimed olid Leonardo ja Prost.

Vanema vanuseastme esikoha saavutas kollektsioon “King of Uganda”, autor eelmise aasta grand prix’ omanik Teele Koel. Keskmises vanuseastmes pälvis esikoha kollektsioon “Zipped”, autorid Minni Meisterson, Laura Oolup, Anna-Marie Vara ja Kadi Põder. Noorema vanuseastme võitjad olid Karolin Kärm ja Liis Kubits kollektsiooniga “Barboncini”.

Print Friendly, PDF & Email