Õlletoober toob Saaremaale ilmakuulsa Saragossa Bandi (16)

Õlletoober toob Saaremaale ilmakuulsa Saragossa Bandi

ESIMESED POPSTAARID SAAREMAAL: Tänavune Õlletoober toob Saaremaale esimesed päris popstaarid. Sakslaste Saragossa Bandi mäletavad paljud, on ju nende “Zabadaki” ja “Agadou’” saatel praegused keskealised saarlased diskodel tantsu vihtunud küll ja küll.
Foto: Saragossa Band

Juba 15. korda teoks saav suvefestival Õlletoober kolib tänavu Oitme kadakaselt karjamaalt Upale Suure Tõllu puhkekülla ning toob teadaolevalt esimest korda Saaremaale maailmanimega popbändi – Saragossa Bandi Saksamaalt. Festivalipiletid tulevad müüki eeloleval esmaspäeval.

“Eks see mõte meil Saragossa Bandi kasuks kaalus, kuna Õlletoobri korraldajad on ju ise keskeas inimesed ning leidsime, et meieealistele oleks tore noorusaja lemmikut näidata,” rääkis festivali üks korraldajaist Andrus Kandima Saarte Häälele, lisades, et Saragossa Bandi lugusid “Zabadak” ja “Agadou” peaksid mäletama paljud, sest on ju nende rütmis kunagi diskodel tantsitud küll ja küll.

Saragossa Band on festivali peaesineja Õlletoobri teisel õhtul ja lubatud on anda täis-live’is 90-minutiline kontsert. “See on meile korralduslikult päris keerukas, sest juba tehnika kokkusaamine on nõudnud piltlikult öeldes üle-eestilist inventuuri,” märkis Kandima, kelle sõnul on pealegi tegemist staaransambliga, kelle paksus Saaremaale-tuleku lepingus hulk nõudmisi, mis täita tuleb.

Kandima mainis, et lisaks Saragossa Bandile loodetakse esimese festivalipäeva peaesinejaks saada soomlaste kultusansamblit Dingo – selles osas praegu läbirääkimised käivad. “Aga eks meil ole ka vanu ja traditsioonilisi asju, näiteks kuulub Õlletoobri juurde koduõllekonkurss, esinejatest on taas tulemas rahva tungival nõudmisel Zorbas ja ka Audru jõelaevanduse punt,” avaldas Kandima, lisades, et nagu igal aastal, püütakse seegi kord pakkuda peolistele midagi uut. Tänavu on näiteks avatud Baieri telk, kus õlut serveerivad Baieri rahvariides näitsikud ja kesvamärjukest pakutakse vaid õllekannudes. Samuti tuleb lava, kus rahvas saab lõõtsamängijalt ise lugusid tellida.

Tänavuse Õlletoobri piletid jõuavad müüki eeloleval esmaspäeval ja 15. maini saab neid soodushinnaga – ühe päeva pilet maksab 16 ja kahe päeva pääse 25 eurot. Õlletoober toimub 15.-16. juuli.

Print Friendly, PDF & Email