Lugeja kiri: Saaremaa genealoogide Valjala konverents (1)

EgeS-i Saaremaa osakonna organiseeritud Valjala kihelkonna konverents toimus 2. aprillil Kuressaare päevakeskuse II korruse saalis.

Huvilised said näha sugupuude näitust, müüdi ja tutvustati uusi kodu-uurimuslikke raamatuid, kaetud oli kohvilaud. Erilist tähelepanu pälvis trükilõhnaline Valjala hariduse ajalugu kajastav raamat. Eesti genealoogia seltsi tänukirjad panuse eest seltsi ja selle Saaremaa osakonna tegevusse said Riida Kask ja Anne Trei.

Konverentsi juhatas Kalle Kesküla ning ettekanneteks said sõna Ester Vaiksaar (“Valjala kihelkonnast ja kirikuõpetajatest”), Bruno Pao (“Valjala elanikkond 1713 kuni hingeloenditeni”), Mihkel Koppel (“Lööne küla ajalooline asustus, säilitamist väärivad objektid”) ja Arvi Truu (“Valjala meierei juubeli eelõhtul”).

Anne Trei

Print Friendly, PDF & Email