Kuressaare ametikoolis algas “Nooruslik kevad 2011”

Kuressaare ametikoolis algas “Nooruslik kevad 2011”

SUUPISTEID VALMISTAMAS: Sten Käsk (vasakul) ja Mihkel Rand Kuressaare ametikoolist.
Foto: Egon Ligi

Ka täna võtavad Kuressaare ametikoolis eile alanud kutsevõistlusel “Nooruslik kevad 2011” vastastikku mõõtu parimad noored kokad ja teenindajad üle vabariigi. Õpilasi osaleb kokku 16 koolist.

Moodustatud on neljaliikmelised võistkonnad, kuhu kuuluvad kokk, abikokk ja kaks teenindajat. Kokkadel tuleb valmistada suupisteid kalast, lihast ja köögiviljadest ning kaks erinevat magusat suupistet.

Kokavõistluse kohtunikud on Rudolf Visnapuu (Korsaar), Peeter Pihel (Pädaste, NEH), Toomas Leedu (GO Spa), Madis Põld (Paat) ja Soome peakokkade ühenduse ekspresident Martti Lehtinen. Teenindajate võistlusülesanne on furšetilaua katmine ja teenindamine. Samuti peavad teenindajad voltima salvrätikuid ja valama vahuveini.

Teenindajaid hindavad Allan Vainu (Teie Kelner OÜ tegevjuht), Peep Peetersoo (Pärnu kutsehariduskeskuse teenindusõpetaja), Siim Koovit (hotelli Dorpat toitlustusjuht), Aadi Aadusoo (Sinu Catering OÜ), Kersti Õim (Tartu kutsehariduskeskuse restoraniteeninduse juhtõpetaja) ja Tiiu Parm (Teie Kelner OÜ kvaliteedijuht).

Võistluse auhinnatseremoonia algab täna kell 15. “Nooruslikku kevadet” korraldab elukestva õppe sihtasutus Innove koostöös Kuressaare ametikooliga.

Print Friendly, PDF & Email