Saaremaad tutvustatakse filmi abil (2)

18-minutiline tempokas film Saaremaast peaks lõpptulemusena tekitama potentsiaalses turistis tahtmise oma jalg siin maha panna.

Saarte turismiarenduskeskuse (STAK) tellitud film juhatatakse sisse bravuurikalt, rääkides, kuidas 10 000 aastat tagasi ei teadnud iidsed tsivilisatsioonid, kes kodustasid kassi ja lamba, midagi sellest, et Balti meres on saar nimega Saaremaa, ning kuidas sealsetest elanikest said ajapikku sõdalased, keda kutsuti Eesti viikingiteks.

Saarlased on püsinud kaua, vaatamata erinevatele võimudele ja vallutajatele. Jonnakus, huumor ja koduõlu on nad üle aidanud igast probleemist, selgitatakse filmis. Harry Kõrvitsa firma Pumpkin Productions valmistatud film püüab anda ülevaate kõigest, mida Muhus ja Saaremaal vaadata on ja mille poolest need saared kuulsad on.

Saarlasest näitleja Karol Kuntseli juhatusel vaadatakse üle suuremad vaatamisväärsused, räägitakse Nõukogude ajast ja selle jäänukitest, saaremaisest loodusest, selgitatakse, miks on Saaremaal kõik “kena”, ja toonitatakse, et kiluvõileib maitseb saarlastele hea. Pikemalt on juttu Muhu saarest ja Kuressaare linnast.

Eile Loona mõisas Saarte turismiarenduskeskuse liikmetele filmi tutvustanud STAK-i juhataja Merit-Rin Arro ütles, et tema jäi filmiga üldiselt rahule. Filmi algse stsenaariumi koostas Pumpkin Production, mida STAK siis korduvalt üle vaatas ja täiendas.

Arro sõnul tehti ingliskeelset ja ingliskeelsete subtiitritega varustatud filmi DVD-le esialgu 2000 eksemplari. DVD-d jagatakse välja eesmärgiga, et neid näidataks messidel, turismiinfokeskustes, sadamates ja kruiisilaevadel. Film läheb ka www.visitsaaremaa.com internetilehele, kust huvilised saavad seda siis vaadata või alla laadida.

Filmi tegemine läks maksma 250 000 krooni, 30% ulatuses rahastas selle tegemist Saaremaa omavalitsuste liit ja ülejäänud summa hangiti EAS-i kaudu.

Print Friendly, PDF & Email