Juhtkiri: Minuga ju ei juhtu..?

Eestlane on tihtilugu arvanud, et õnnetused käivad mööda kivisid ja kände ning temast endast lähevad need igal juhul mööda. Kui midagi juhtub, siis kindlasti mitte minuga, võib-olla naabrimehega, töökaaslasega jne.

Õnneks on see rumal arvamine viimasel ajal tahaplaanile vajuma hakanud ning võib tuua palju näiteid, kuidas just meie kooli- ja lasteaialastele õpetatakse esmaabi andmist, ohutusreegleid ja üldse käitumist erinevates kriisiolukordades. Erinevaid ohtusid teades on võimalik neid ka vältida.

Tahame aga kõigile lapsevanematele südamele panna, et just teie olete oma poegadele ja tütardele see esimene eeskuju. Kui teie panete turvavöö autos kinni vaid seepärast, et muidu võib politseilt trahvi saada, siis käituvad samamoodi ka teie lapsed. Võtavadki malliks suhtumise, et kui keegi ei näe, võib reegleid rikkuda küll. Mõtlemata sellele, et tegelikult on nende endi elu ja tervis kõige selle taga.

Print Friendly, PDF & Email