Arendusrühm võib alustada juba sügisel

Nii Saare maavalitsus kui ka Kuressaare linnavalitsus loodavad, et Kallemäe kooli Kuressaare filiaalis Suur-Põllu tänava koolimajas on võimalik puuetega lastele mõeldud lasteaiarühm avada juba sel sügisel.

“Eilne kohtumine haridus- ja teadusministeeriumi esindajatega oli lootustandev,” tõdesid nii maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peeters kui ka abilinnapea Argo Kirss.

“Kindlasti on praegu küsimärgi all arendusrühma finantseerimine käesoleval aastal, sest eelarveaasta on käimas,” märkis Raivo Peeters. Siiski ei ole lootust rühmale juba uuest kooliaastast rahastamisvõimalusi leida maha maetud. Peetersi sõnul teeb asja keerukaks ka see, et ehkki Kallemäe kool on riigikool, ei luba ükski seadus riigil lasteaiarühma avada.

Siiski on üks pretsedent loodud ja Porkunis samalaadne rühm juba tegutsemas. “Sellest on ministeeriumis õnneks aru saadud, et Saaremaa lapsi ei hakata iial Porkunisse viima,” rõõmustas maakonna haridusjuht. Suur-Põllu tänava kooli plaanitakse arendusrühma kuuele lapsele.

Print Friendly, PDF & Email