Tulekahju kustutamine viis kanepitaimede leidmisele (lisatud video!) (36)

Tulekahju kustutamine viis kanepitaimede leidmisele (lisatud video!)

TRAGÖÖDIA: End tekki mähkinud majaelanik jälgib, kuidas päästjad tulekahju kustutavad.
Foto: Egon Ligi

Laupäeval Pihtla vallas Vätta poolsaarel Suure-Rootsi külas tulekahju kustutanud päästjad avastasid pimedast kuurist kahtlased taimed.

Saarte Hääle andmeil oli tegemist enam kui saja kanepitaimega, mille päästjad leidsid, kui nad üritasid järelkustutamist tehes sisse pääseda põlenud hoone kõrvalhoonesse, mille ukse ette olid tõstetud tünnid. Kuigi maja peremehele tuletõrjujate plaan ei meeldinud, läksid päästjad pimedasse kuuri siiski sisse. Ehkki pererahvas kinnitas, et tegemist on tomatitaimedega, otsustas sündmuskohale saabunud politsei taimed minema viia ja ekspertiisi saata.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles Saarte Häälele, et kriminaalmenetlust alustati paragrahvi järgi, mis käsitleb unimaguna, kanepi ja kokapõõsa ebaseaduslikku kasvatamist. “Kahtlustatavana peeti kinni 26-aastane ja 49-aastane mees,” lausus Erm. Kahtlased taimed saadetakse ekspertiisi, ja hetkel ei ole veel teada, millega täpselt on tegemist.

Tulekahjust teatati häirekeskusele laupäeval kell 21.17. Päästjate saabudes põles sauna ja garaažiga kõrvalhoone juba lahtise leegiga. Tules hävisid eterniitkatus, garaaži sisustus ning seal hoitud traktor ja tööriistad. Põlevast garaažist toodi välja kolm propaaniballooni, kaks süsihappegaasiballooni, üks argooniballoon ja üks hapnikuballoon. Hoiti ära tule levik lähedal asuvale elumajale.

“See oli puhas võit,” ütles Saaremaa päästeosakonna juht Margus Lindmäe, kel oli hea meel, et elumaja õnnestus päästa, sest lisaks ohtlikele balloonidele oli kuurides ka suurel hulgal diislikütust. Ka majaperenaise sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega, kuna kõrvalhoone süttis nagu säraküünal. “Peremees oli ise samal ajal garaažis ja see juhtus tema silme all,” rääkis naine Saarte Häälele, lisades, et tuli võis lahti minna mingist sädemest, kuid tegelikku põhjust nad ei tea. Kõrvalhoonest leitud kahtlastest taimedest ei teadnud perenaine oma sõnul midagi.

PARAGRAHV
Seaduse järgi võib unimaguna, kanepi või kokapõõsa ebaseadusliku kasvatamise eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega. Kui sama tegu on toime pandud grupi poolt või isiku poolt, kes on varem toime pannud käesolevas jaos sätestatud kuriteo või narkootilise või psühhotroopse aine varguse, röövimise, ebaseadusliku sisse- või väljaveo, üleandmise või käitlemise kinnipidamiskohas – karistatakse ühe- kuni kümneaastase vangistusega.

Print Friendly, PDF & Email