Abiturientide ball ehk Sada päeva ihaldatud lõpuaktuseni (fotogalerii)

Abiturientide ball ehk Sada päeva ihaldatud lõpuaktuseni (fotogalerii)

MISS JA MISTER: Miss abituurium Äret Pea Saaremaa ühisgümnaasiumi 12.c klassist ja mister abituurium Mikk Maasik Kuressaare gümnaasiumi 12.a-st.
Foto: Egon Ligi

Nii nagu aastaid kestnud traditsioon ette näeb, kogunes ka tänavu 1. aprillil Kuressaare Rüütli spaa Ritteri restorani saali palju pidurõivais noori. Tähistamaks abiturientide balliga rõõmsat tõsiasja, et ihaldatud lõpuaktuse ja -tunnistuseni on jäänud veel vaid sada päeva. Oli sära, sädelust ja glamuuri.

Õhtu algab nagu ikka tervisenapsuga, mis ootab iga saabujat laual, seejärel lüüakse õhtujuhtide Liisa Saaremäeli ja Henri Kausiga klaasid kokku ning kõik leiavad endale saalis sobiva koha. Juba meelitabki avavalss esimesed paarid tantsupõrandale.

Kuigi tegemist on aastakümnete pikkuse traditsiooniga ja peoga, mis toimub igal kevadel, on igale pidulisele just tema ball see ainus ja eriline, sest gümnaasiumi lõpetatakse ju vaid kord elus. Selle peo jaoks hakatakse plaane tegema juba talvevaheajal.

“Selline väike ärevus on ikka,” ütleb abiturient Kristi Kandima, kes on varasematel aastatel ballist koolilehe reporterina osa võtnud. Merilin
Heinsoo lisab, et kleidi peale hakati mõtlema juba mitu kuud varem.

Mõlema tüdruku sõnul on tänavu osalejaid küll vähem kui eelmisel aastal, kuid kõik varem broneeritud kohad on siiski täis ja toole tuleb isegi juurde tuua. “Meile väga meeldib,” kinnitavad nad nagu ühest suust.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email