Kata Kass kutsub uudistama (9)

Kata Kass kutsub uudistama

KATA JA KASS: Kass Pörsas ja tema perenaine Katrin Paju.
Foto: Ivika Laanet

Täna avab Kuressaares Tallinna tänav 11 uksed omanäoline stiilne pood Kata Kass. Poes on müügil riideid, jalanõusid, aga ka huvitavaid ehteid ja aksessuaare. Muide, poes liigub tõesti ringi kass, kohe päris kass nimega Pörsas, keda hellitavalt Seaks kutsutakse.

“Lihtsalt hea mõte tuli, et teeks midagi huvitavat. Ning tegimegi ära,” ütles Katrin “Kata” Paju, kellele kinkis poe abikaasa. Katrin lisas muiates, et kuna kassil jäi kodus ruumi väheks, otsustas ta kiisu poodi võtta. Kassiteemat on poes veelgi: värskelt uuenduskuuri läbinud seintel on kassikäpajäljed ning müügil on mitmeid huvitavaid aksessuaare kassisõpradele. Seinu ehivad aastate 1948–1953 Nõukogude Naistest väljalõigatud pildid.

Enda kohta ütles Katrin, et ta on nagu Hunt Kriimsilm, kes on pidanud seitset ametit, proovides igasuguseid erinevaid asju. “Tahan uusi ja huvitavaid väljakutseid. Siiamaani ei ole õiget leidnud, aga nüüd on vist käes,” arvas ta. Poes on ka eraldi nurk Ilu Aias – uus kaubamärk, riided, mis on mõeldud aias toimetavatele rohenäppudele. Ilu Aias teine suund on anda vanadele asjadele uus elu, näiteks neid ümber õmmeldes.

Mõeldud on ka lastega peredele. Poes on lastenurk, kus lapsed saavad seinal rippuvale tapeedirullile joonistada, ja on ka mänguasjanurk, kus mudilased saavad oma mänguasju vahetada täiesti tasuta.

Katrini sõnul ei olnud tal seda, mida oma poes pakkuma hakata, kuigi keeruline välja mõelda. “Tegevuse käigus tulevad need head ideed. Üksi enda peale ei saa ma seda au ka võtta, kõik mu kannatlikud sugulased on abiks olnud, neile ka suur aitäh,” lausus ta.

Poe kujundamisel ja sisustamisel oli Katrinile suureks abiks meheõde, kunstnik Annika, kes ütleb, et “katsuks siia mingil määral kunsti tuua” ja räägib, et plaan on müüki tuua just sääraseid teistmoodi asju, teistest erineda.

Enamik kaubast tuleb poodi Tartust ja selle valikut täiendatakse iga päev. Aga ka Saaremaa käsitöölised võivad oma toodangut müüki pakkuda. Edaspidi on ettevõtlikel naistel plaanis hakata korraldama stiilipäevi ja igasuguseid muid üritusi. Niisamuti on kavas – kui on korralikud ja huvitavad asjad – võtta neid inimestelt komisjonimüüki.

Avamispäeval pakutakse ka kohvi ja kooki. Lahti hakkab Kata Kass olema esmaspäevast reedeni kl 10–18, laupäeval kl 10–16.

Print Friendly, PDF & Email