MTÜ Meelespea korraldab kevadise heategevusturu

Kui MTÜ Meelespea on saarlastele siiani tuntud peamiselt jõulueelsete heategevusturgude korraldajana, siis nüüd on otsustatud abivajajaid ka kevadel aidata.

“Inimestel on hästi suur huvi ning nad on väga palju meile helistanud, et kas me ei sooviks teha sama asja kevadel, ning kuna kevad on teatavasti suurpuhastuse aeg kodus, siis otsustasime heategevusturu teha ka kevadel,” põhjendas Meelespea üks eestvedajaid Aive Tammsalu eile Kadi raadio “Keskpäevatunnis”. Ta lisas, et neil on paar konkreetset abivajajat, keda nad ei tahaks hetkel nimetada, kuid plaan on seekord konkreetselt just neid inimesi aidata, ning kui raha üle jääb, siis ka teisi.

“Tegelikult peaks head tegema aastaringselt. Inimesed vajavad ju aastaringselt abi. Näiteks peaks ka enne laste kooliminekut veel ühe heategevusaktsiooni korraldama,” arvas Meelespeas samuti algusest peale tegutsenud Piret Juht.

Abivajajaid tuleb naiste sõnul kogu aeg juurde. “Kahju on, et neid on tegelikult nii palju. Näiteks kuulsin ühe inimese käest, et ühes vallas on 600–800 peret, kes vajaksid abi,” rääkis Tammsalu, lisades, et kui nad abistasid inimesi jõulude ajal, siis tegelikult seda raha ei olnud palju.

“Igaüks sai natukene, aga samas tahaks ju igaühte märgata,” lausus ta, märkides, et kui üldises plaanis võtta, siis on see vaid piisk meres. “Aga samas, kui sa näed neid peresid ja saad tagasisidet, mis on olnud niivõrd positiivne, siis selle pere jaoks see ei ole piisk, vaid abi ja konkreetne tunnustus,” rääkis Tammsalu.

“Ükski asi ei ole sündinud suurelt ning äkki jõuab see teadmine ka suuremasse ringkonda. Meiega on liitunud väga palju inimesi, praegu on meid kokku juba kümme,” rõõmustasid ettevõtlikud naised. MTÜ Meelespea tänusõnad kuuluvad Saare Kinnisvarale ja Ferrumi keskuse omanikele neile võimaldatud ruumide eest.

Heategevusturule sobivat kaupa võib tuua Kuressaare kesklinnas asuva Ferrumi teisele korrusele. Kaupa võetakse vastu 17. aprillini. Ostjaid oodatakse 18. aprillist. Turg on avatud nädala.

Print Friendly, PDF & Email