Juhtkiri: Õnne valem (2)

Soomes hooldusõeks õppiv Mirja Leppänen ei välista tulevikus päriselt tööle tulemist Kuressaarde. Juba tema praktikakohtade valik – erakliinik Hanvar ja Kuressaare haigla – on meie jaoks, kes me oleme harjunud oma inimesi Soome tööle saatma, pehmelt öeldes harjumatu.

Meie meelest on soomlanna elav näide sellest, kuidas ka kuldses keskeas on võimalik leida endale südamelähedane amet, teha elus kannapööre. Ja olla õnnelik. Ja selle õnnelikuks olemise peamine kriteerium ei olegi suur hulk raha, vaid hoopiski see, et on võimalik teha just seda, mida tahad, ja seal, kus soovid.

Kas siin ei ole mitte mõtlemisainet neile, kes on parasjagu jäänud tööta või niisama rahulolematult hommikul oma harjumuspärasele ametipostile vantsivad? Ehk võtaks siis kätte ja teeks unistused teoks. Ja oleks õnnelik.

Print Friendly, PDF & Email