Selveri poed hakkavad müüma värsket saaremaist liha (5)

Märtsi lõpus avavad Tallinna Marienthali Selver, Pärnu Suurejõe Selver, Tartu Sõbra Selver ja Hiiumaa Selver uued lihaletid, kus hakatakse pakkuma värsket saaremaist liha.

Saaremaa lihatööstuse varustatavate lihalettide sortiment ulatub värskest sealihast küüliku- ja lambalihani, hõlmates kokku üle 100 tootenimetuse: sealiha, veiseliha, lambaliha, küülikuliha, kanaliha, erinevad lihad marinaadis, šašlõkid, lihalõigud ja palju muud.

Saaremaa lihatööstuse müügidirektori Koit Repnau sõnul on uutes lihalettides pakutav valik kõrge-kvaliteediline ja mitmekülgne. “Saaremaa on Eesti üks ökoloogiliselt puhtamaid piirkondi, mistõttu võib ka liha kvaliteedis kindel olla,” ütles Repnau. “Erilisematest toodetest tooksin välja näiteks lamba-veisehakkliha, pardi rinnafilee punases marinaadis, värske saaremaine lambaliha ja erinevad subproduktid.”

Tema sõnul tehakse kanaliha poolelt koostööd Talleggiga, kelle toodang on samuti kodumaine. “Letis müüdav Saare lihaveise liha on meil määratud sordilisusega nii, et klient teab, mis tõugu veise liha ta ostab. Kuna omame Saaremaal Eesti suurimat veisekasvatust, kus kasvab täna üle 1700 veise, siis saame pakkuda oma klientidele ka stabiilset tarnet ja looduslikult puhtas keskkonnas kasvanud veise liha,” lisas Repnau.

Kohapeal asuvatelt lihameistritelt on võimalik tellida enda valitud lihatükist hakkliha, mis valmistatakse kohe kliendi silme all. Samuti saab suuremateks pidustusteks tellida Saaremaa sea, jaanipäevaks vajaliku koguse šašlõkki ja jõuludeks jõulukalkuni. Kokku on Saaremaa lihatööstusel Eestis nüüd 12 lihaletti, kus igas kuus turustatakse üle 60 000 kilogrammi värsket Saaremaa liha.

Print Friendly, PDF & Email