Animatööri testkursus lõppes meeleoluka etendusega

Animatööri testkursus lõppes meeleoluka etendusega

NÄITAVAD ÕPITUT: Hoogsaid tantsupoognaid joonistavad Siiri Tabri ja Tiit Põlluäär.
Foto: Egon Ligi

Eelmise neljapäeva õhtul pandi Kuressaare ametikoolis pidulik punkt kolm kuud kestnud animatööri testkursusele, kus kursuslased näitasid emotsionaalse etendusega, mida nad on õppinud.

Kursuse lõpetas 13 inimest, kes esitasid laulu- ja tantsunumbreid muusikalidest “Moulin Rouge” ja “Kaunitar ja koletis” ning lahutasid pealtvaatajate meelt sketšide ja mälumänguga. “Mulle meeldis,” sõnas ametikooli arendusdirektor Sirje Ellermaa. “Kui kokku saavad andekad õppijad ning heade oskuste ja kogemustega juhendajad, siis on lühikese ajaga võimalik korraldada väga heal tasemel meelelahutust.”

Õpilasi juhendasid ja kava aitasid kokku panna neli animatöörieriala õpetajat ja õpilast Suurbritannias asuvast Leedsi linnakolledžist. Peamine juhendaja oli Lee Chapman, kes on animatööritööd teinud Mallorca hotellides. Kursuse lõpuetendusele eelnes rahvusvaheline seminar, kus räägiti sügisel avatavast animatööri õppekavast ja tutvustati valminud õppematerjali.

Animatööri õppekava ja -materjalid töötati välja Euroopa Liidu käimasoleva Leonardo da Vinci projekti “Animatööri õppekava toomine Eesti kutseharidussüsteemi” raames, mida juhib Kuressaare ametikool. Projekti partnerid olid veel Sloveenia Bledi kolledž, Saarte turismiarenduskeskus ning riiklik eksami- ja kvalifikatsioonikeskus.

Animatöörid tegutsevad meelelahutajate, ürituste läbiviijate või korraldajatena spaades, muuseumides, hotellides, üritustel, vabaajakeskustes, puhkelaagrites, kruiisilaevadel jm. Kuressaare ametikool on esimene kutseõppeasutus Eestis, kus saab animatööritööd õppida.

Print Friendly, PDF & Email