KG ja SÜG vahetasid õpilasi

KG ja SÜG vahetasid õpilasi

 

Esmaspäeval sai kolmandat aastat järjest teoks Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Kuressaare gümnaasiumi õpilasvahetus. Kuressaare kultuurikeskuses vahetasid vahetusõpilased omavahel õpikuid ja tekleid. Õpilasvahetus kestab kolm päeva.

“Eelmisel aastal toimus see õpilasvahetus alles täies ulatuses, s.t igasse 8.-sse kuni 11.-sse klassi läks uus õpilane. Tänavu vajadust uuendusteks ei näinud, sest kõik toimis hästi,” rääkisid SÜG-i huvijuht Triino Lest ja KG huvikooli Inspira noorsootöötaja Anneli Meisterson.

Nende sõnul on õpilasvahetus hea selleks, et tutvuda teise kooli kultuuri ja õppesüsteemiga, näha erinevaid hariduse omandamise võimalusi, saada uusi sõpru ja emotsioone. “Õpilasvahetus rikastab koolielu, see on põnev nii õpetajatele kui ka õpilastele,” kinnitasid Lest ja Meisterson. Nende sõnul on kõik õpilasvahetused seni sujunud probleemideta, negatiivset tagasisidet ei ole saadud.

“Õpilastele väga meeldib ja harjumisega ei ole probleeme olnud, sest valitakse ju sellised õpilased, kes on head suhtlejad ja saavad igasugustes olukordades hakkama. Paljud saavad kinnitust sellele, et nad on teinud õigeid valikuid ja õpivad neile meelepärases koolis,” tõdesid Lest ja Meisterson.

Õpilased, kes õpilasvahetuses osalevad, leitakse konkursi teel ja sobivad kandidaadid valib motivatsioonikirja või avalduse põhjal välja õpilasesindus. Õpilasvahetuses osaleb kümme õpilast mõlema gümnaasiumi 8.–11. klassidest. Õpilasvahetuse idee algatasid KG ja SÜG-i õpilasesindused.

Print Friendly, PDF & Email