Püha kirik otsib kellameest

EELK Püha Jakobi kirik otsib kellameest. Koguduse juhatuse esimehe Matti Mägi sõnul on koht täitmata juba pikemat aega ning kuulutusedki vallas väljas olnud ja lehes ilmunud, kuid sobilikku kandidaati pole leitud.

“On küll olnud inimesi, kes sooviks siia tulla näiteks linnast, üks oli isegi Pöidelt, kuid kuna kellamehe ametile lisanduvad ka majandustööd, mis on vaja ära teha kiriku ja pastoraadi ümbruses, siis peaks see inimene ikka kohalik olema,” rääkis Mägi. Ta lisas, et küsitud on ka elamispinda, mida kogudusel kahjuks pakkuda ei ole.

Mägi sõnul ei tohiks see amet eriti keeruline olla, sest küll kirikuõpetaja ära seletab, millal ja kuidas kellanööre tõmbama peab. Küll aga on töö selline, mis nõuab vajadusel kohalolekut – helisevad ju kirikukellad lisaks igapühapäevastele jumalateenistustele ka muudel kirikupühadel ning ka perekondlike talituste puhul.

Print Friendly, PDF & Email