SSMA hakkab parimaid toetama

Saaremaa Saarte mängude assotsiatsiooni neljapäevasel üldkoosolekul võeti vastu otsus, mis sätestab uut moodi lähenemise riigieelarvest saadud raha jagamisele.

SSMA juhatuse esimehe Madis Kallase sõnul tähendab häältega 10 : 1 vastu võetud otsus, et vähemalt Wighti mängudeks saab SSMA toetada sportlasi olenevalt tulemustest järgmiselt: tegevsportlastest olümpialaste osalemist 100%, MM-i või EM-i viimasel finaalturniiril osalenud sportlasi 100%, juunioride EM-i või MM-i medalivõitjaid 100 %, 2009. ja 2010. a Eesti meistreid Saarte mängude kavas oleval alal 50%.

Sellise süsteemiga saaksid näiteks toetust praegu mängudel osalemisse suure huviga suhtunud Tiidrek Nurme ja Kaie Kand. Nende osalemine sõltub siiski suvise täpsema võistluskalendri selgumisest. Süsteem kindlustaks toetuse ka mitmele võrkpallurile ja jalgratturile. “Sellega me väärtustame meie parimate sportlaste saavutusi ja see on ka teistele edaspidi stiimuliks, et saada toetust Saarte mängudel osalemiseks,” ütles Kallas.

Ta lausus, et kõik need, kes uue süsteemi kriteeriumidesse mahuvad, on Saaremaale väga palju au ja tuntust toonud, ning lisas, et ennekõike neid soovime me näha ka Saarte mängudel. Kallase sõnul on meie mõistes tippude osalemisel mitu kasulikku aspekti lisaks sellele, et neid soovivad Saaremaa koondises näha ka toetajad. “See on hea võimalus noortele tippude kõrval õppida ja areneda,” arvas ta.

Madis Kallas lisas veel ühe mitte vähetähtsa nüansi: “Me vajame võistlustele ka tippe ja tuntud sportlasi, sest siis on meedia meist oluliselt rohkem huvitatud, ja nagu öeldakse – kui sa oled TV-s, siis sa oled alles olemas. Saarte mängud ei ole mingi pisikene nurgatagune võistlus, kus peaksid osalema vaid noored ja amatöör-sportlased.” Kallas nentis, et üldkoosoleku üksmeel on hea märk, et SSMA-s valitseb enne suviseid mänge rahaasjades üksmeel.

Üldkoosolek tegi ka otsuse koondise riietuse osas. Seekord on Saaremaa koondise ühine vorm kaks T-särki. Lisaks tellitakse väiksemat sorti kott. Koondise särkide värvid on sinine ja valge. “Peab tunnistama, et suhteliselt klassikalised värvid, kuid avamisel-lõpetamisel kõndides ühtse koondisena sinimustvalge lipu all samades värvides särkides, on pilt kindlasti ilus ja sobilik,” arvas Kallas.

Print Friendly, PDF & Email