Koppel istus suvesoojas kultuurikuplis

Koppel istus suvesoojas kultuurikuplis

Foto: Objekt 2011

Kultuuripealinna programmi raames Tallinnas Vabaduse väljakul üles seatud installatsioonis “Objekt nr 2011” lõi läinud nädalavahetusel kaasa ka Kuressaare linnaarhitekt Hannes Koppel, kes sai sarnaselt teiste loovinimestega keset talve tunnikese jagu suvesooja nautida.

Hannes Koppel ütles Saarte Häälele, et “Objekti” kutsus teda installatsiooni korraldusmeeskond. Tund, mis ta suves veeta sai, tundus tema jaoks lühike ning suurema osa ajast sisustas ta külalisteraamatu sirvimisega, kuhu olid oma muljed talletanud varasemad istujad.

“Kui kunst, kirjandus, muusika ja ka arhitektuur võib tunduda kui midagi olemuslikku ja umbisikulist, siis “Objekt 2011” näitas ilmekalt, et kõige taga on inimene. Karvane või suleline, kuid enam-vähem selline nagu me kõik,” rääkis Koppel. “Aeg-ajalt kuplisse kiigates olen viinud kokku enda jaoks mitmed uued näod tuntud nimedega,” lisas ta.

Suvest pakatav klaaskuppel särab Vabaduse väljakul ajavahemikus 27. veebruar kuni 20. märts. See on korraldajate sõnul omamoodi ruum, kus kontrastina väljaspool valitsevale talvele on ehe suvi. Kolme nädala jooksul veedavad selles suves järgemööda ühe tunni kuni 400 eesti loovisikut.

Installatsiooni elluviijad on Mart Koldits, Kaarel Oja, Iir Hermeliin, Indrek Tiigi, Kadri Tamre, Kadri Tikerpuu ja Sirli Bergström. Olulise panuse on andnud ka Laur Kaunissaare, Hendrik Kaljujärv, Jannus Jaska ja Piret Lepik.

Print Friendly, PDF & Email