Üleskutse: Päästeamet kuulutab välja loominguvõistluse “Õnnetus hüüab tulles!”

Päästeamet korraldab karikatuuri-, koomiksi- ja animatsioonivõistluse “Õnnetus hüüab tulles!”. Konkursile võivad oma töid esitada nii lapsed kui ka täiskasvanud.

Konkurss toimub kahes vanuserühmas: alates 16. eluaastast saab esitada karikatuure teemal “Õnnetus hüüab tulles!” ning alates 6. eluaastast saab esitada õpetlikke koomikseid ja animatsioone teemal “Mina – õnnetuste ennetaja”.

Konkursi patroon on Heinz Valk, kelle arvates võimaldab karikatuur elu valupunkte rõhutada, kujutades olukorda võimendatult. “Inimeste elus käivad traagika ja huumor sageli käsikäes ning ka selline tõsine asi nagu õnnetuste ennetamine saab käia läbi absurdi ja koomika,” arvab vanameister.

Parimad tööd kuulutatakse välja 27. mail Tartus uues Ahhaa keskuses, kus saab vaadata 4D-kino ja nautida enneolematuid teadusatraktsioone. Võitjatele on väärt auhinnad välja pannud paljud toetajad, auhindadeks on nutitelefon, sülearvuti, ekstreem-spordikaamera, matkavarustust, seiklusmatk ja palju muud.

Kõige tabavamaid töid kasutatakse edaspidi tule- ja veeohutusalases ennetustöös ja neid tutvustatakse päästeameti meediakampaaniaid toetavatel internetilehekülgedel või jagatavates teavitusmaterjalides.

Võistlustöid ootame hiljemalt 6. maiks e-posti aadressil rescue@rescue.ee või tuua päästeametisse aadressil Raua 2, Tallinn, tööd võib ka viia lähimasse päästekomandosse. Täpsem info ja reeglid www.rescue.ee . Lisainformatsioon: Indrek Ints, päästeameti ennetustöö osakonna juhataja, indrek.ints@rescue.ee , tel 52 69 800.

Viola Murd
päästeameti avalike suhete büroo juhataja

Print Friendly, PDF & Email