Ojamaalaste huvi Saaremaa vastu kasvab

Küünlakuu viimasel nädalal oli naabersaarelt Gotlandilt Kuressaare spaades end ravimas ja lihtsalt puhkamas 90 inimest.

Pühapäeval lendas tšarterlennuga Kuressaarest tagasi Visbysse 50 Saaremaa Valsis mudaravi ja Rüütlis teisi raviprotseduure saanud ojamaalast, GO spaast naasis samal päeval teise reisiga oma kodusaarele 40 puhkajat. Gotlandilt tõi sama lennuk Saaremaa Spa Hotellidesse nädalaks ravi- ja talvepuhkuse nautijaid.

Juba paarkümmend aastat kahe “saareriigi” koostööd edendanud ojamaalane Riina Noodapera ja sealse reisifirma Romabokningen juht Gunilla Söderlund pidasid Saaremaal läbirääkimisi edasiste plaanide elluviimiseks.

Gunilla Söderlundi sõnul sooviksid rootslased Saaremaale puhkama sõita ka teistel aastaaegadel. Kahjuks ei ole kahe saare vahel veel regulaarühendust. “Tore, kui saaksime edaspidi kasutada tšarterreisideks ka väiksemat lennukit. See annab võimaluse reise paindlikumalt korraldada. Teine võimalus on muidugi kavandatava laevaliini käikupanek. See eeldab aga suurema laeva kasutusele võttu, arvestamaks ka autoreisijatega. Kahjuks ei saa väga suure süvisega laevad Roomassaare sadamasse sisse,” rääkis Gunilla Söderlund.

Külalised Gotlandilt tutvusid Kuressaare linnuses näitusega metsavendlusest. “See oli väga huvitav väljapanek. Arutasime muuseumis sedagi, et ehk oleks võimalus suvel seda ekspositsiooni Gotlandil näidata,” märkis Riina Noodapera. Saarte koostöökogu juhtidega räägiti edasistest ühistest koolitusprojektidest. Töötades Gotlandil maaelu nõustajana, on Riina Noodaperal suurepäraseid kogemusi, et saarlastelegi hüva nõu anda. Alles mullu sügisel käisid ettevõtlikud saarlased väikelaevaga Gotlandil külas ühiskööke uudistamas ja üldse sealsest ühistegevusest malli võtmas.

Print Friendly, PDF & Email