Rahvakultuuri aastaraamat 2010

Igal aastal rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskuse välja-andel ilmuv aastaraamat sisaldab artikleid aasta tähtsamatest rahvakultuurisündmustest maakondade kaupa, tänavu on rõhuasetus vaimse kultuuripärandiga seonduval.

Sissejuhatavas artiklis teeb Eino Pedanik kultuuriministeeriumist ülevaate rahvakultuuri läinud aasta tippsündmustest ja tõdeb, et kuigi raha oli vähe, ei jäänud ükski traditsiooniline ettevõtmine rahapuudusel toimumata ning kultuuriaasta 2011 tõotab samuti tulla põnev.

Aastaraamatus on iga maakonna all vaid killuke olulisematest rahvakultuuri sündmustest eelmisel aastal. Saare maakonna rahvakultuuri spetsialisti Krista Lemberi sõnul on Saaremaaga seoses pikemalt juttu Leisi VäRKS-ist, mullusest maakonna laulupeost “Hoiame kokku” ja lugulaul mullu kultuuritöötajate kolleegipreemia “Mudsu-mudsu” pälvinud Aili Salongist. Hiidlased on kirja pannud lood jääteede kuldajast.

Osta saab aastaraamatut Tallinnast rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskusest.

Print Friendly, PDF & Email