Niitu ehmatas ta oma võimsus

Saarlane Marek Niit on ookeani taga hüvasse hoogu sattunud. Laupäeval joostud Eesti rekord 400 meetris tulemusega 45,99 tõstis ta hooaja maailma edetabelis viiendaks ja Euroopa edetabelis koguni liidriks.

Sisetingimustes joostud rekord on sajandiku pealt sama, kui Aivar Ojastu seni kehtiv välisrekord. Fayetewille’is Arkansase ülikooli meeskonnas üliõpilasvõistlustel võistelnud Niit ütles, et tundis soovi oma vormi realiseerida ja tundis end kogu jooksudistantsi kestel hästi, kuid 45,99 oli siiski vapustav tulemus.

Niit parandas rekordit ka 200 meetris, kus ta jooksis välja aja 20,70. See on ligilähedane tema nimele kuuluvale välisrekordile. “200 meetris saavutatu on minu jaoks mingis mõttes isegi veel üllatavam, sest kahe jooksu vahe oli vaid üks tund. Eduka 200 m võti peitus tehniliselt hästi õnnestunud jooksus, esimest korda selle sisehooaja jooksul õnnestus koperdamist vältida. Kahe tulemuse võrdluses läheb 400 m aeg 45,99 mulle endale siiski rohkem korda,” märkis Niit kergejõustikuliidu vahendusel.

Järgmisel päeval Niit finaalides oma aega ei parandanud, kuid tema sõnul oligi eesmärgiks hoida end 4x 400 meetri jooksuks. “Teatejooksus, mis oli päeva kroon, oli minu mitteametlik aeg 45,75. Meie ankrumees jooksis suurepärase 45,60 ning meeskonna tulemus 3,05 min on hetkel maailma tippmark,” rääkis Marek Niit veel ühest supertulemusest. Järgmisena seisavad tal kahe nädala pärast ees USA üliõpilasmeistrivõistlused, kus on plaanis 200 m, 400 m ja 4x 400 m.

Print Friendly, PDF & Email