Malemeistrid on Ülle Rahula ja Jaak Turja

Eelmisel nädalal selgusid maakonna malemeistrid nii meeste kui ka naiste arvestuses.

Ebameeldiv üllatus oli see, et maakonna meeste malemeistrivõistlusele tuli mängima teadaoleva ajaloo väikseim arv mängijaid. Viiele mehele lisandus kuuendana meie maakonna meesparemiku pikaajaline konkurent Milde Burkova.

Kolmele päevale planeeritud võistluse esimene päev tõi kaasa suurüllatuse, kui Leisi keskkooli abiturient Andres Traumann sai hakkama kahe kõige kõrgema tugevusreitinguga osavõtja alistamisega. Esimeses voorus langes tema ohvriks Hendrek Kelder ja teises Rain Kilumets. Mõlemas kohtumises näitas valgetega mänginud noormaletaja järjekindlat survemängu.

Võistluste liidriks tõusnud Traumann suutis selle koha säilitada ka kolmanda vooru järel, kui ta oli turniiri pikimas partiis mustade malenditega 87. käigul viigistanud Burkovaga. Küllaltki otsustavad sündmused toimusid neljandas voorus. Traumann kaotas Jaak Turjale ning selle võiduga asus viimane 3 punktiga võistluste liidri kohale.

Viimase vooru kõige olulisemas partiis kohtusid Turja ja Kilumets. Kui neljatunnise mängu järel lõppes Turja – Kilumetsa kohtumine viigiga, siis oli selge, et pronksmedali saab Rain Kilumets. Kuna aga Jaak Turja ja Andres Traumann lõpetasid võistluse võrdselt 3,5 punktiga, tuli võistluse reglemendi järgi korraldada neile kahepartiiline lisamatš kiirmales. Selle võitis Jaak Turja ja tuli esmakordselt maakonna malemeistriks. Andres Traumanni hõbemedal on aga noormaletajale kiiduväärne saavutus.

Lõplik paremusjärjestus oli: 1. Jaak Turja 3,5 p; 2. Andres Traumann 3,5 p; 3. Rain Kilumets 3 p; 4. Hendrek Kelder 2,5 p; 5. Milde Burkova 2 p; Uku-Rasmus Lind 0,5 p. Et maakonna parimaks peetav Milde Burkova oli eelistanud osaleda kaks päeva varem alanud meeste malemeistrivõistlustel, pidi nüüd selguma, kas mullune naiste malemeister Ülle Rahula suudab tiitlit kaitsta.

Võistlus näitas, et nagu jaanuari valdadevahelisel võistlusel, on Ülle Rahula ka praegu teistest maakonna naismaletajatest parem. Ta võitis kõiki nelja vastast. Hõbemedali sai 3 punkti kogunud Eha Pokk. Ülejäänud kolm mängijat – Lagle Sammelsaar, Monika Päeske ja Heli Armus – lõpetasid kõik 1 punktiga. Pronksmedali saaja selgitas nüüd järelmatš välkmales, kus edukam oli Lagle Sammelsaar.

Juuno Jalakas

Print Friendly, PDF & Email