Kuhu minna

Teisipäev, 1. märts

KINO
Divas kl 18.30 peredraama Surnuaiavahi tütar. Pääse 3,20 €.

ÜRITUS
Kuressaares Kessu kohvikus kl 11–14 kohtumine riigikogu liikmekandidaadiga nr 649.
Orissaare kultuurimajas kl 10–15 sisejulgeolekupäev. Päeva aitavad sisustada sisekaitseakadeemia neli kolledžit: politsei- ja piirivalve-, pääste-, finants- ja justiitskolledž. Kohal on kadetid, kes räägivad õppimisvõimalustest Tallinnas, Murastes, Paikusel ja Väike-Maarjas. Päeva jooksul on võimalik kaasa lüüa erinevates ettevõtmistes. Kaasatud on politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti esindajad, kes tutvustavad atraktiivselt oma ametit, töid ja tegemisi. Kohal on ka teenistuskoerad, kes meelsasti demonstreerivad oma oskusi. Päevakava: kl 10 avamine (Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär); kl 10.10 Orissaare gümnaasiumi tutvustus (OG direktor Peeter Hansberg); kl 10.20–10.40 sisekaitseakadeemia kolledžite tutvustus, kl 10.40–10.55 sisekaitselise eelkutseõppe tutvustus (sisekaitseakadeemia nõunik Priit Männik); kl 11–12.15 sisekaitseliste elukutsete ja õpitingimuste tutvustamine, karjääri (mini)mess; kl 13–14 politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti etteasted; kl 13.15–13.45 narkokoerte esinemine; kl 14–15 Orissaare gümnaasiumi sisekaitselise õppesuuna õpilaste ja õpetajate vahetud muljed ja kogemused (piirivalveleitnant Jaak Haamer, vanemkomissar Meelis Juhandi, Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe ja Orissaare gümnaasiumi õpilased).

Kolmapäev, 2. märts

KINO
Divas kl 18.3030 peredraama Surnuaiavahi tütar. Pääse 3,20 €.

TEATRI EELTEADE
“Grace ja Glorie” Kuressaare Linnateatris
Ugala külalisetendused Kuressaare Linnateatris 9. ja 10. märtsil.
Ugala teater toob Kuressaar-de Tom Ziegleri südamliku ja kauni kahe naise elusaatusest pajatava loo “Grace ja Glorie”. Selle on eesti keelde tõlkinud Maarja Aaloe-Laur.
Lavastaja Indrek Sammuli sõnul on tegemist elulise looga, mis peaks puudutama ka eesti inimesi. “Ziegleri näidendis jääb kõlama, et oluline pole see, kui kaua keegi meist elab, vaid see, kuidas me elame,” ütles Sammul. “Nii nagu selles lavastuses, on ka elus sageli tunne, et meie ees suletakse uksed ja puudub väljapääs. Neil raskeil hetkedel ei pruugi me isegi aru saada, kui meile avatakse uus uks, ja selleks võib-olla tegelikult ka inimene meie kõrval, kes ulatab käe,” rääkis Sammul.
Kahe naise lugu hargneb lahti ühes vanas mägimajas Virginia osariigis Blue Ridge’i mägedes Ameerikas. 90-aastasele vanaprouale Grace Stiles’ile, keda arstid enam aidata ei suuda, saadetakse hospiitsi poolt hooldajaks Harvardi ülikooli haridusega linnatüdruk Gloria Whitmore. Omal kombel saavad näidendi mõlemad tegelased Grace ja Glorie aru, et neil on teineteise abi tegelikult väga vaja. Ka lavastuse pealkiri on mitmekihiline, tähendades ühelt poolt naiste nimesid ja teisalt ka “au ja hiilgust”, kuigi selle näidendi kontekstis sobiks ehk veelgi paremini “heldus ja hiilgus”.
Indrek Sammuli sõnul on Ugala teatril väga hea meel, et laval on taas paar aastat teatrist eemal olnud Leila Säälik (Grace). Leila Säälik tuli lavastaja sõnul Ugala lavale tagasi just nimelt selle näidendi tõttu. “Kaua otsisime üheskoos sobivat näidendit, aga just “Grace ja Glorie” oli see, mis Leila Säälikut lõpuks paelus,” ütles Sammul. Gloriat mängib lavastuses Kadri Lepp. Leila Säälik on ka üks neist kultuuritegelastest, kes tänavu presidendilt ordeni pälvis. Lavastaja Indrek Sammul. Kunstnik Jaanus Laagriküll. Muusikaline kujundus Peeter Konovalov. Osades Leila Säälik ja Kadri Lepp. Pilet 11/ 8,80 eurot.

Print Friendly, PDF & Email