Marek Niit ihkab olümpiamedalit

Sel aastal 200 meetri ja 400 meetri jooksus neli korda Eesti rekordeid parandanud Marek Niit ütles online-intervjuus Delfi Spordi portaalile, et tema eesmärk on joosta 400 m olümpia finaalis ja tagaajaja rollis võtta medal.

“Ma usun, et olen võimeline hetkeseisuga sees jooksma 45,8 (400 m) ja 20,70 (200 m) ning väljas 45.0 (400 m). Usun, et saavutan need tulemused juba sel hooajal. Tänu suhteliselt edukatele teatejooksudele, mis ma olen teinud, tean, et selline potentsiaal on,” vahendab Delfi Sport USA-s õppiva saarlase sõnu.

Niit rääkis, et praegu tegeleb ta agaralt lihasmassi kasvatamisega, mis annab lisakaalu. Tema sõnul on see seni töötanud, enesetunne ja ajad on paranenud. Samuti pidi joostes olema kindlam tunne. Saarlasest jooksja vaatas tagasi ka kunagisele juunioride MM tiitlile ja märkis, et ehk ei ole kõik nii läinud, nagu loodeti, aga motivatsiooni kohapealt on see tema sõnul pigem hea märk, et isegi 4–5 aastat pärast juunioride maailmameistrivõistlusi on ta ikka võimeline isiklikke rekordeid jooksma.
Igasuguse arengu mõttes oli Marek Niidi arvates USA-sse tulek kindlasti õige tee. Ameerikas tahab ta veeta veel vähemalt kaks aastat.

Suve eesmärgiks on tal seatud hoida vormi kuni tähtsate ülikoolivõistlusteni ja suve lõpus toimuvate maailmameistrivõistlusteni. Kodumaal saab Niiti võistlemas näha samuti suvel.

Print Friendly, PDF & Email