Kaks saarlast pälvib Elupäästja medali

Eelmisel suvel Orissaare vallas Maasi külas viljakuivatisse kukkunud mehe elu päästnud kaks meest saab esmaspäeval Elupäästja medali.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja ütles Saarte Häälele, et Elupäästja III klassi medali saavad esmaspäeval Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimuval tseremoonial Orissaare komando meeskonnavanem Margus Ränk ja eraisik Rein Mägi.

Reimo Raja rääkis, et möödunud aasta 14. augustil oli Margus Ränk tulnud vabal päeval viljakuivatisse oma vilja kuivatama. Ühel hetkel märkas ta, et suures viljapunkris paistsid vilja seest inimese juuksed ja käsi. Margus asus hädasolijat kiiresti välja kaevama ja kutsus appi ka seal töötanud Rein Mägi.

“Kuna vili vajus muudkui kannatanule peale tagasi, otsustasid mehed abivajaja plekktahvli abil toestada. Seejärel kutsuti kohale Orissaare komando päästjad, kes aitasid kannatanu vilja seest välja ja andsid ta kiirabimeedikute hoole alla,” rääkis Raja. “Kiire ja aruka tegutsemisega suutsid Margus ja Rein inimese elu päästa.”

Eesti Vabariigi 93. aastapäeva puhul saab Päästeteenistuse medali vanemoperatiivkorrapidaja Jüri Zabellevitš, päästeameti peadirektori tänukirjaga autasustatakse Kuressaare päästekomando päästjat Edgar Siinerit, Kuressaare päästekomando meeskonnavanemat Timur Lukatsit ja Kuressaare päästekomando vanempäästjat Aldo Lõhmust.

Print Friendly, PDF & Email