Linnapea tõttas kukkunud kodanikule appi (42)

Linnapea tõttas kukkunud kodanikule appi

Foto: Egon Ligi

“Soovin väga kiiret paranemist mehele, kelle nime ma ei tea kahjuks,” ütles Kuressaare linnapea Urve Tiidus, kes ruttas eile Kuressaare kesklinnas appi kõnniteel rängalt kukkunud eakale mehele.

Urve Tiidus ütles Saarte Häälele, et märkas õnnetut kukkumist Tallinna tn 21 kinnistust möödudes. “Enne mind jõudis juba appi kaks tublit naist, kellel oli kotis paberservjette ja kes asusid väga kiiresti verejooksu peatama ning olid jõudnud juba ka kiirabi kutsuda,” sõnas Tiidus.

Nendega liitus veel mööda sõitnud arst, kes tõi autost esmaabivahendid ja osutas professionaalset abi. “Nägin, et keegi oli kõveras ja maas oli verd,” rääkis sündmuskohale juhuslikult sattunud meedik. “Andsin esmaabi, mehel oli kael lõhki.“

Linnapea lisas, et haiglast saadud info põhjal on mees vaatluse all ja ohtu tervisele ei ole. Nii ütles valvearst. “Seda, mis põhjusel nii tõsine kukkumine toimus, selgitavad linnavalitsuse heakorra järelevalve ja teised asjaomased isikud,” lausus Urve Tiidus. Sündmuskohal käis ka politsei.

Kuressaare linnavalitsuse heakorra järelevalve spetsialist Heino Vipp ütles Saarte Häälele, et tegemist oli harukordselt õnnetu juhusega: “Tuleb ette näha ka seda, et ka 10 miinuskraadiga võib sulatada!” Ta rääkis, et päike oli sedavõrd soojendanud Tallinna 21 hoone (endise Perepoe) katust, et lumi hakkas mõnevõrra sulama. Vesi valgus maapinnale ja jäätus sinna jõudes hetkega.

“Õnnetuse juhtumise kohaks oli just see koht. Kuigi pool kõnnitee laiusest oli ka seal kare. Õnnetusse sattunud kodanik astus just selle libedale osale,” selgitas Vipp. Sündmuskohal käinud meedik arvas, et libedaga peaksid inimesed tingimata kandma libisemiskindlaid turvanaelikuid, mis Soomes on näiteks peaaegu et kohustuslikuks tehtud. “Need rauad peaksid olema tuletikkude kõrval igas toidupoes müügil,” arvas esmaabi andnud naine.

Print Friendly, PDF & Email