Läätsa kalatööstus käis Moskvas messil

Läätsa kalatööstus osales ühes viieteistkümne Eesti kalaliitu kuuluva kalandusettevõttega 7.–11. veebruarini Venemaal Moskvas toimunud igaaastasel rahvusvahelisel toiduainetööstuse messil PRODEXPO 2011.

Läätsa kalatööstuse juhatuse liige Gert Romanov ütles Saarte Häälele, et Moskvas messil käimise põhiline eesmärk oli kohtuda sealsete klientidega. Ta nentis, et Moskva mess oli iseenesest võimas ja väga suur ning kasvab aasta aastalt aina suuremaks. Seega on seal osalemine kindlasti kasulik.

“Meil on aga kontaktid juba olemas, seega me eriti uusi kontakte ei otsinud. Kliendid on meil teada ja nendega oli vaja pigem lihtsalt kokku saada,” selgitas Gert Romanov ja kinnitas, et Läätsa kalatööstus tuleb endaga praegu kenasti toime.

Venemaa on Eesti kalaliidu kinnitusel üks maailma suuremaid kala ja kalatoodete eksportijaid-importijaid. Eesti kalatööstuste huvi messil oli kalatoodete turustusvõimaluste laiendamine Venemaa Föderatsioonis ja SRÜ riikides, samuti kalatööstuste jaoks tooraine hankimise võimalused.

Ka Eesti kalatööstuste jaoks on Venemaa üks suuremaid turge, mille ekspordimaht oli mullu 60 miljonit eurot. Suuremad ekspordiartiklid on jahutatud ja külmutatud kala ning kalatooted, samuti konservid ja preservid.

Print Friendly, PDF & Email