Kuressaares peetakse rahvusvahelist kutsehariduse seminari

Täna lõpeb Kuressaares seminar, kus Luksemburgi ja Soome haridusametnikud räägivad kutsehariduse arengutest ja seostest riigi tööhõivega.

“Soome edukast haridusmudelist käiakse eeskuju võtmas kõikjalt maailmast ja meie oleme põhjanaabrite kutseharidusest juba mitu aastakümmet kogemusi hankinud,” rääkis seminari korraldava Eesti kutseõppe edendamise ühingu esimees Neeme Rand. Ta lisas, et tal on hea meel, et õnnestus Kuressaarde esinema kutsuda Soome parlamendi tööhõivekomisjoni esimees ja haridusministeeriumi kutsehariduse osakonna juhataja.

Eile oligi seminaril rahvusvaheline päev, kus kõnelesid Luksemburgi hotelli- ja turismikooli direktor Louis Robert, Soome haridusministeeriumi kutsehariduse osakonna juhataja Mika Tammilehto, Soome parlamendi tööelu komisjoni esimees Arto Satonen, Põhja-Karjala omavalitsuste liidu koolituse personalijuht Yngve Lostedt ning Tallinna ja Jyväskylä ülikooli kommunikatsiooniõppejõud Kaja Tampere.

Räägiti Soome ja Eesti kutseharidusest, selle ümberkorraldustest ja arengutest. Tänane päev pühendatakse seminaril aga täielikult kodustele probleemidele – räägitakse kutseõppeasutuste lõpetajate töölerakendamisest, koolitustest ja tulevikust.

Print Friendly, PDF & Email