Saarlased ehitavad Hiiumaa haigla hooldusravikompleksi

Saarlased ehitavad Hiiumaa haigla hooldusravikompleksi

 

Hiiumaa Haigla SA juhatuse liige Gennadi Aavik käis eile tugevale tuisule vaatamata Saaremaal Kuressaare Ehitusega käsi löömas selleks, et hiidlastel oleks juba üsna pea võimalus saada paremat õendus- ja hooldusteenust. Nimelt tunnistati Kuressaare Ehitus sealse riigihanke parimaks pakkujaks ja tööots läkski neile.

Ehitusprojekti üldine eesmärk on ambulatoorse ja statsionaarse hooldusravi ning õendusabiteenuste parema kättesaadavuse ja kvaliteedi tagamine Hiiu maakonnas. Spetsiifilisemad eesmärgid on aga, et hooldusraviteenuste kättesaadavus ja ravi vastaks paremini patsientide vajadustele. Sihiks on seatud seegi, et Hiiumaa haiglas töötaks iseseisev, tänapäevastele nõuetele ja hooldusravi spetsiifikale vastav 17 voodikohaga hooldusravi osakond, neist 15 kohta on kavandatud hooldusravile ja kaks õendusabile.

Gennadi Aavik ütles Saarte Häälele, et tegemist on põhimõtteliselt samasuguste töödega, kui praegu Kuressaare haigla juures käivad. “Vahe on vaid mahtudes. Kuna meil on väiksem haigla, on ka mahud meil väiksemad,” märkis ta. Aaviku sõnul lähevad ehitustööd Hiiumaa haiglas maksma ühtekokku umbes miljon eurot ning sealhulgas tehakse korda ka taastusraviosakond.

AS-i Kuressaare Ehitus juhataja Tõnu Toompuu tunnistas Saarte Häälele, et kuna Saaremaal hetkel ehitustööd napib, siis on nad tegelikult juba ka praegu oma meestega naabersaarel tööl. “Renoveerime Hiiumaal Kaitseliidu hoonet. Ja nüüd õnnestus siis ka Hiiumaa haigla juurdeehituse hange võita,” oli Toompuu hankevõidu üle siiralt rõõmus. Ta märkis, et alles kaks aastat tagasi tegi Kuressaare Ehitus Hiiumaa haiglale juurdeehitisena uut kirurgiaosa.

Toompuu nentis, et tööd neil iseenesest praegu jagub, ainus väike murekoht on see, et Saaremaal pole hetkel ühtegi tööotsa. “Loodame kevade peale, sest siis jätkame kahe sadama, Kungla sadama ja Salme paadisadama edasi ehitamist. Need praegu seisavad,” ütles ta. Lisaks Hiiumaa objektidele on Kuressaare Ehitusel käsil ka Tallinna lähistel majakeste ehitamine puudega lastele. “Nii et praegu on rahulik talv ja suvel ootab meid Hiiumaa,” naeris ta.

Hiiumaa haigla juhi sõnul neil praegu täiesti eraldiseisvat hooldusraviosakonda ei olegi ning hooldusravi vajajad on siseosakonnas. Gennadi Aavik tõdes, et riigihankele oli pakkumisi tegelikult suhteliselt vähe – kõigest kolm. “Kuressaare Ehitus võitis seepärast, et täitis kõik tingimused ja neil oli soodsaim hind,” sõnas ta. Saarlased suunduvad Hiiumaale ehitama juba märtsikuus ning ehitustööd peaks kõigi eelduste kohaselt valmis saama oktoobriks. “Oktoobrikuus on meil plaani järgi vaja juba sisse kolida, kui varem ei õnnestu,” lausus Aavik.

Print Friendly, PDF & Email