Noorukest naisvarast ähvardavad jälle trellid (9)

Kolmapäeval seisis Kuressaare kohtumajas süüpingis 22-aastane naine, kellele prokurör nõudis varguste eest reaalset vangistust. Naine ise palus anda talle viimane võimalus.

“Palun, et annate mulle viimase võimaluse,” anus juba nädalapäevad vahi all olnud Evelin kohtus pisaraid pühkides. Ta lisas, et on juba vanglas olnud ega taha sinna tagasi sattuda. Naine möönis, et paljudes tema kuritegudes on oma osa alkoholil, ning oma sõnul tahab ta alkoholitarvitamisest loobuda, kuid ei saa sellega üksi hakkama.

Kolmel korral kohtu ees seisnud Evelin vabanes vanglast mullu juulis. Vaid kuu aega hiljem pani ta taas toime kaks vargust, näpates alkoholi ja kosmeetikat. Kohus mõistis nende varguste eest talle mullu 16. novembril taas tingimisi vangistuse. Kuid juba kolm päeva pärast kohtuotsust tabati Evelin jälle varguselt.

Prokuratuur esitas Evelinile süüdistuse üheksas varguse episoodis, millest neli oli toime pandud juba enne novembris tehtud kohtuotsust. Evelin varastas alkoholi nii Maximast kui ka Kihelkonna maanteel asuvast Säästumarketist. Kui tüdrukul õnnestuski varastatud alkoholiga mõnel korral kassaliinist mööduda, siis suudeti ta hiljem tuvastada kaupluse turvakaamera salvestuselt.

Kolm päeva pärast eelmise aasta kohtuotsust peeti Evelin kinni Säästumarketis, kus ta üritas WC-st harja varastada. Detsembri alguses varastas ta Rae poest kohvi ja viina, Selverist rummi. Tänavu jaanuari alguses varastas noor naine Aia tänaval maja trepikojast kelgu ja kotitäie kartuleid.

31. jaanuaril tungis ta sisse ühte Kõvera tänava majja ja viis sealt ära digiboksi. Seejärel peeti Evelin kinni ja vahistati. Kriminaalhooldaja ettekandest lähtuvalt on naisel probleeme alkoholiga ja ka võõrutusravi ei ole andnud soovitud tulemusi.

Prokurör palus kohtul mõista Evelinile varguste eest aasta reaalset vangistust ja pöörata ka täitmisele talle varem mõistetud karistus, ning seega tuleks naisel vanglas veeta üks aasta ja üheksa kuud. Evelini kaitsja palus kohtul kaaluda kõiki võimalikke variante, et anda noorele naisele veel viimane võimalus. Kas Evelinile antakse see võimalus või tuleb tal taas reaalset vanglakaristust kandma asuda, selgub 17. veebruaril.

Print Friendly, PDF & Email