Muhus alustab netiraadio

Homme saab esmakordselt kuulata Muhu raadiot, mille algatajad on kohalikud noored, noortekeskuse juures vabatahtliku abilisena tegutsev Robert Vahter ja Muhu noortekeskuse juhataja Arnek Grubnek.

“Mõte tekkis suvel millalgi, Arnekiga sai räägitud, et võiks teha sellise asja. Ning hiljuti tuli uuesti teemaks ja mõtlesimegi, et teeme ära,” rääkis üks raadio algatajatest Robert Vahter, lisades, et kui inimestele meeldima hakkab, siis hiljem on plaanis teha ka oma server ja veebilehekülg. Nad teevad ka koostööd Noorte raadioga.

“Me spetsialiseerume rohkem saartele ja rohkem noortele, aga tuleb ka muid asju. Kindlasti erinevaid saateid nii muusikast kui ka uudistest, mis noori huvitavad, erinevatest sündmustest ja neist asjadest, mis noortekeskuse juures toimuvad,” lausus Vahter. Esimeses saates räägivad Arnek ja Robert sellest, miks ja kuidas nad Muhu raadio tegid, niisamuti ka lähemalt sellest, mis Muhu noorte volikogul ja noortekeskusel plaanis.

“Üldiselt ajame igasugust juttu ning mängime kohalike ansamblite muusikapalu, mis kohalikud tegijad on Muhu noortekeskuse stuudios salvestanud,” rääkis Vahter, kelle sõnul kutsuvad nad tulevikus kindlasti ka saatekülalisi. Saateid saab edaspidi kuulata nii salvestusena kui ka otse-eetris.

Esimene saade, mis salvestatud 8. veebruaril, kestab 40 minutit. Suurem kuulajaskond on Vahteri sõnul noored, samas usub ta oma sõnul, et see huvitab kõiki. “Palju on selliseid uudiseid, mis näiteks muidu inimesteni ei jõuagi, nii et usun, et sealt leiavad kuulamist kõik,” lisas ta. Esimene saade on eetris laupäeval kl 18. Kuulata saab aadressilt www.ustream.tv/channel/muhu-raadio .

Print Friendly, PDF & Email