Kuivastus plaanitakse taasavada piiripunkt (2)

AS Saarte Liinid tegi siseministeeriumile ettepaneku taasavada Kuivastu piiripunkt, et Muhumaa suurimas mereväravas saaksid silduda välispiiri ületanud alused, mis vajavad piirikontrolli.

“Hetkel toimub ettepaneku menetlemine,” ütles Saarte Häälele siseministeeriumi pressiesindaja Kristel Tuul. Kuivastu jäeti piiripunktide nimekirjast välja 2008. aasta augustis, kui oli selgunud, et Schengeni ühtse viisaruumiga ühinemise järgselt ei käinud Kuivastu piirpunkti sadamas ühtegi laeva, mis oleksid ületanud või peaksid ületama välispiiri ja seetõttu läbima piirikontrolli.

“Kuivastu sadamas ei toimunud ka Schengeni ühtse viisaruumiga ühinemise eelsel aastal laevade piiriületuste vormistamisi,” lisas Tuul. Saarte Häälele teadaolevalt tingis Saarte Liinide taotluse juhtum, kus eelmisel aastal ei saanud piirikontrolli puudumisel Kuivastu sadamas silduda kaupa vedanud välismaa alus, mis oli sunnitud minema Virtsu.

Print Friendly, PDF & Email