Jätkus Tipa-Tapa turniir (1)

1. ja 2. veebruaril jätkus Saare maakonna koolide 1.–5. klasside õpilaste Tipa-Tapa jalgpalliturniir 2011, mille korraldaja on jalgpalliklubi Saaremaa JK aaMeraaS.

Lääne-Saaremaa grupi mängud toimusid 1. veebruaril Kuressaare spordikeskuses ja Ida-Saaremaa grupi mängud 2. veebruaril Leisis. Teisest etapist võttis osa 16 kooli 125 õpilasega. Mängiti 38 mängu ja löödi 126 väravat.

Lääne-Saaremaa grupis mängisid Kihelkonna, Lümanda, Salme, Kärla kool, Kuressaare gümnaasium, Valjala, Kaali ja Kahtla kool ning Ida-Saaremaa grupis Muhu ja Tornimäe põhikool, Orissaare gümnaasium, Leisi keskkool, Saaremaa ühisgümnaasium, Kaarma, Aste ja Mustjala põhikool. Teisesest etapist jäi eemale Kuressaare vanalinna kooli võistkond.

Kindla liidrina jätkab Saaremaa ühisgümnaasiumi võistkond, kes on võitnud kõik neli mängu ning pole kahe etapi kokkuvõttes vastastele veel punkte loovutanud. Teisel kohal jätkab eelmise aasta võitja, Valjala põhikool, kellelt ainsana suutis viigipunkti napsata Lümanda põhikool. Toreda üllatuse on pakkunud Kihelkonna ja Mustjala kooli võistkonnad, kes oma punktisummat oluliselt kasvatasid: Kihelkonna saavutas II etapil kolm võitu viiest mängust ning Mustjala koguni kolm võitu ja kaks viiki viiest mängust. Väga tubli saavutus mõlemalt koolilt!

Edetabel pärast II etappi:
SÜG 30 punkti (10 mängu); Valjala PK 25 punkti (9 mängu); Lümanda PK 22 punkti (11 mängu); KG 19 punkti (9 mängu); Mustjala PK 18 punkti (11 mängu); Leisi KK 17 punkti (9 mängu); Salme PK 14 punkti (11 mängu); OG 14 punkti (9 mängu); Muhu PK 13 punkti (9 mängu); KVK 12 punkti (6 mängu); Kihelkonna kool 12 punkti (11 mängu); Aste PK 8 punkti (11 mängu); Tornimäe PK 7 punkti (9 mängu); Kaarma kool 6 punkti (6 mängu); Kaali PK 4 punkti (9 mängu); Kärla PK 3 punkti (7 mängu) ja Kahtla PK 2 punkti (9 mängu).

Väravalööjate TOP 10:
Hendrik Lillemets (KG) – 15 väravat, Stiiven Sirgo (Lümanda) – 14 väravat, Johannes Treiel (SÜG) – 13 väravat, Eero Heinsalu (Valjala) ja Deinis Hütt (Muhu) – 11 väravat, Sander Rosin (Aste) – 10 väravat, Iiv Aavik (Leisi) – 9 väravat, Carol Haamer (Orissaare), Jakob Markus Kuusk (Leisi) ja Märten Opp (KG) – 8 väravat. Kokku on värava suutnud lüüa 67 mängijat.

Margus Kuusk

Print Friendly, PDF & Email