Kuhu minna

Kolmapäev, 9. veebruar

KINO
Divas kl 18 animafilm Rapuntsel. Pääse 3,20 €.

Neljapäev, 10. veebruar

KINO
Divas kl 18 Rapuntsel. Viimane seanss. Pilet 3,20 €.

ÜRITUS
Kuressaare spordikeskuse õppeklassis kl 14–16 projektikirjutamise õppepäev. Kuna 20. veebruar on järjekordne Eesti Kultuurkapitalile (www.kulka.ee) projektide esitamise tähtaeg, siis räägib Mati Mäetalu Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupist lähemalt just kulka projektide kirjutamisest. Anname näpunäiteid, tuletame meelde reeglid ja räägime ka tüüpilistest vigadest. Kirjutame koos näidisprojekti. Osavõtt on tasuta, aga hea oleks, kui annaksite oma tulemisest teada meiliaadressil info@saaresport.ee .

TANTS
Kodulinna lokaalis disko. Sissepääs tasuta!
Club Privileges Privilege otsib peostaari. Sissepääs tasuta. Lisaks saavad ägedamad peostaarid kifte auhindu!

KONTSERDI EELTEADE
Segakoor Sauer kutsub kõiki kontserdile!
Segakoori Sauer 125. aastapäevale pühendatud kontsert leiab aset 12. veebruaril kl 18 Kuressaare Laurentiuse kirikus.
Kontserdi esimeses pooles kõlab eesti autorite koorilooming, teises osas aga G. Fauré “Reekviem koorile, solistidele ja orkestrile”. Kuna see teos nõuab suuremat koorikäsitlust ja kandvust, on selleks kontserdiks kokku seatud oratooriumikoor koosseisus: segakoor Sauer ja Saaremaa meeskoor SÜM. Kui varasemal ettekandel (segakoor Sauer ja Pärnu Eliisabeti koguduse segakoor) 2006. a esitati teost oreli saatel, siis nüüdne juubelikontsert on seda erilisem, et osutub võimalikuks teose ettekandmine koos projektkammerorkestriga, mille koosseisu kuulub mängijaid erinevatest professionaalsetest orkestritest üle Eesti. Muusika on tõeliselt kaunikõlaline, hästi komponeeritud ning nauditav nii lauljaile kui ka orkestrantidele ning loodetavasti ka kuulajaile. Solistidest astuvad üles Helle Rand (sopran) ja Olari Viikholm (bariton). Kaastegev Jaanus Torrim (orel). Kontserdi dirigent on Ester Soe ja kontsertmeister Rita Naaber.
Tänutundes kutsume kontserdile segakoori Sauer kõiki endisi dirigente ja lauljaid, samuti kõiki muusikasõpru, et ühiselt tähistada Kuressaare vanima koori juubelisünnipäeva.
Ester Soe

TEATRI EELTEADE
Neljapäeval, 17. veebruaril Kuressaare kultuurikeskuses kl 19 Vana Baskini Teatri “Hilinenud pulmaöö”.
Lavastaja Lasse Lindeman (Soome). Kunstnik Jaak Vaus. Osades Kadri Adamson, Ene Järvis, Guido Kangur ja Meelis Sarv. Autor Mika Waltari / tlk Ülev Aaloe. Kestus kaks tundi. Soome kirjanduse suurmeistri, akadeemik Mika (Toimi) Waltari (9.09.1908 Helsingi – 26.08.1979 Helsingi) “Hilinenud pulmaöö” on klassikaline komöödia oma parimal kujul. See menunäidend sisaldab nii kerge farsi kui ka karge komöödia elemente.
“Hilinenud pulmaöö” algab elutoa diivanil, kus värske abielumees (Meelis Sarv) ärkab kabuhirmus, kuna ei mäleta eelmisest õhtust mitte kõige vähematki. Ta pelgab, et on saanud hakkama elu suurima veaga. Ja kui magamistoast väljub noor abielunaine (Kadri Adamson), siis selgub, et just nõnda need lood ongi. Noor mees on abiellunud unelmate naisega – aga kuidas see võiks siis olla viga? Ootamatult saabub kohale mehe Ameerikas elav püstirikas naisi vihkav onu (Guido Kangur). Onul on kaasas miljonipärandi lubadus, mis seisab üheainsa tingimuse taga – ei mingit abiellumist. Ja ega siin olegi abiellutud – vähemalt tuleb onu selles veenda. Kui noorpaari uude korterisse saabub veel naise toimekas ema (Ene Järvis), on tagajärjeks terve hulk eksitusi, vääritimõistmist ja hädavalesid.
“Hilinenud pulmaöö” on meisterlikult kirjutatud ajatu komöödia naiste ja meeste maailmast, nende sobitamisvõimalusest ja -võimatusest. Piletid hinnaga 7,99 € / 10 € müügil Kuressaare kultuurikeskuses.

ÜLESKUTSE
Külalaulude võistlus
Kuulutame välja külalaulude võistluse. Teemad on vabad. Võib kirjutada loodusest, elu-olust, traditsioonidest jne. Tööd saata märgusõna “Kirjandusvõistlus” all aadressil: Uus tn 38–12, 93814 Kuressaare. Kinnises ümbrikus lisada oma nimi ja aadress. Ootame töid 1. juulini. Auhindadeks on raamatud. Paremad tööd avaldatakse ajakirjanduses.
Saaremaa raamatuklubi

Print Friendly, PDF & Email